Maponin matkassa Kuopio tanssii ja soi -festivaaleilla

Mapon Roadshow rantautui Kuopion torille samaan aikaan Kuopio tanssii ja soi -tapahtuman kanssa. Työpäivämme kului kuin siivillä, koska näimme samalla torilavan kaikki kauniit tanssiesitykset. Kuopiossa saatiin myös yksi kolmen pallon puttaaja BMW:n arvontalistalle, mahtavaa!

P.S. Myös minä puttasin monen ja vielä monen harjoittelukerran jälkeen kolme palloa perätysten! Todistaja tosin puuttui paikalta, mutta eiköhän se onnistu vielä toistekin tämän kesän aikana… Todistajien läsnäollessa ensi kerralla!

Maponin Roadshow Tampereen Keskustorilla

Mapon Golf Roadshow pystytettiin Tampereen Keskustorille 4.6. Sää oli hieman tuulinen, mutta Keskustorin kuhinassa ihmisiä riitti. Paikka sijoittui upeasti juuri Tampereen Teatterin edustalle! Kolmosen puttaajia ei Tampereelta vielä löytynyt, mutta ehkä uudemman kerran kun palaamme paalupaikalle uudelleen 9.7? Tule ja puttaa BMW käyttöösi Tampereen Keskustorilla!

M&M Kodinturva Oy on ollut Maponin palveluun oikein tyytyväinen!

Pääsin tapaamaan M&M Kodinturva Oy:n yhden omistajista, Miikka Kurvisen, jo kevään alussa ensimmäisen kerran. Silloin sain Maponin vierailijana mahdollisuuden osallistua vierailijana erääseen B2B- tapahtumaan ja pääsin näkemään yrityksien keskinäistä markkinointia ja yhteistyötä lähempää. Tapahtumassa vaihdoimmekin Miikan kanssa pari sanaa, josko pääsisin häntä hieman haastattelemaan.

Mapon Golf Roadshow’n käynnistyttyä osallistuimme Maponin promopisteellä Naantalin venemessuille. Työpäivän lomassa ehdin hieman kierrellä ja huomasin M&M Kodinturvan pisteen ihan omamme lähettyvillä. Tuumasta toimeen: ehdotin Miikalle, että tekisimme haastattelun päivän päätteeksi! Ja niinhän me teimme.

Miikka Kurvinen on siis yksi M&M Kodinturva Oy:n omistajista. M&M Kodinturva myy, asentaa ja huoltaa hälytysjärjestelmiä. Yritys on ollut pystyssä vuodesta 2014 lähtien. Yrityksen ovat perustaneet turkulaiset Miikka Kurvinen ja Miika Nordblad. Tällä hetkellä yrityksessä työntekijöitä on seitsemän. Tiivis ja nuorekas työporukka on sekä työntekijöiden että asiakkaiden mieleen. “Hyvän ja asiantuntevan tiimin löytäminen on erityisen tärkeää”, Kurvinen painottaa. Haastattelujemme lomassa myös eräs yrityksen työntekijä kertoi, että hän arvostaa työpaikassaan erityisesti samanhenkistä ja nuorekasta työporukkaansa.

M&M Kodinturva haluaa taata asiakkaalleen turvallisen, reilun ja yksilöllisen palvelun. Yrityksen toiminta on hyvin ihmisläheistä. Asiakkaille puhutaan selkeää kieltä niin, että he varmasti ymmärtävät ja jokaisen asiakkaan erityistoiveet otetaan huomioon. M&M Kodinturva tarjoaa henkilökohtaista palvelua jokaiselle, koti- ja yrityskohtaisesti. Miikka korostaa kehittymisen tärkeyttä turva-alalla. M&M Kodinturva haluaa kehittää toimintaansa jatkuvasti. Paikalleen pysähtyminen ei ole vaihtoehto. Uteliaisuus ja uskallus hypätä uusiin juttuihin mukaan on kaiken A ja O. Uudenlaisista toimintatavoista ja uskalluksesta voi olla hyvinkin paljon hyötyä. Turva-alan kehittyessä helppokäyttöisyyden ja automaation painoarvo on kasvanut entisestään. Myös digitaalisuus on lisääntynyt alalla viime vuosina hurjasti ja sitä pyritään hyödyntämään tulevaisuudessakin.

Neljä vuotta yrittäjänä toimineen Miikan tärkein neuvo nuorelle työelämään astuvalle on se, että on oltava oma-aloitteinen. Oma-aloitteisuus puuttuu monilta nuorilta nykypäivänä. On tärkeää oppia itse kokeilemaan ja löytämään ratkaisuja. Mieluummin miettii itse hetken, ennen kuin kysyy valmista ratkaisua toiselta. Yrittäjyyteen pyrkivän taas on muistettava seuraavat: täytyy uskaltaa olla utelias ja olla valmis uhraamaan yritykselle paljon. Varsinkin yrityksen ensivuosina, se vaatii paljon aikaa ja panosta. Yrittäjältä on löydyttävä rohkeutta, intohimoa ja pitkää pinnaa.

M&M Kodinturvalla on ollut Maponin paikantimet käytössä kaikissa yrityksen autoissa. Tärkeimpänä Maponin ominaisuutena Miikan yritykselle on automaattinen ajopäiväkirja. Kun moni ihminen ajaa samaa autoa, niin koko ajan pysytään kärryillä missä auto on ajanut ja milloin. “Ei tarvitse huolehtia muistiko edellinen ajaja tai kenties itse merkitä kirjallisesti ajot päiväkirjaan, koska ne tallentuvat Maponilla automaattisesti”, Miikka muistelee ja harmittelee, ettei palvelu ole ollut käytössä jo ihan alusta asti. M&M Kodinturvalle reaaliaikainen autojen seuranta on tärkeää. Maponilla voidaan lähettää käskyt suoraan työntekijöille seuraavaan paikkaan menosta. Kun nähdään missä ajoneuvot liikkuvat, voidaan suunnitella vaikkapa huoltomiehen reitit kilometrejä ja aikaa säästäen. “Maponin mobiilisovellus on todella kätevä. Oma kännykkä on aina mukana ja sillä voidaan nopeasti työn lomassa tsekata, missä autot kulkee, ja lähettää ohjeita työntekijöille reaaliajassa”, Miikka tiivistää. M&M Kodinturva valitsi Maponin palvelun, koska hinta oli todella kilpailukykyinen. Yhteistyö Maponin kanssa on sujunut mutkitta ja asiat on aina hoidettu ajallaan. Yksinkertaisesti: Mapon säästää aikaa, vaivaa ja energiaa.

Mapon kuului Aki Heiskasen tukijoukkoihin

Pääsin hiljattain tapaamaan Suomen biljardieliittiin kuuluvaa Aki Heiskasta, 39. Heiskanen on aloittanut biljardiuransa jo pikkupoikana kotikonnuiltaan Tampereen Härmälästä, josta hän on edennyt aikojen saatossa niin Suomen, Pohjoismaiden kuin Euroopankin mitalisijoille. Akin nuoruudessa Härmälässä oli suuri “blijardibuumi”. Nuoret pelasivat innolla biljardia paikallisilla saleilla, kuin myös Aki. Mielekäs harrastus otti tulta alleen virallisemmin 15. ikävuoden paikkeilla Koulupoikien 9-pallon SM- kisoissa. Sittemmin saavutuksia ja kilpailusijoituksia on tullut lukuisia lisää.

Keskusteluidemme lomassa Aki muisteli hymyssä suin hetkeä nuoruudessaan: perheen postilaatikkoon kilahti kirje biljardiliitolta vuonna -94. Aki oli valittu EM-kisoihin Hollantiin. Äidin hämmentynyt ilme oli ollut näkemisen arvoinen. Poika oli jopa hieman salassa ehtinyt harjoitella koulun ja telinevoimisteluharrastuksen ohessa taidokkaaksi biljardinpelaajaksi. Isä oli kuulemma uudesta biljardiharrastuksesta tiennyt, mutta äiti yllättyi toden teolla.

Alkuhämmästyksen jälkeen molemmat vanhemmat ovat tukeneet Akia niin rahallisesti, kuin henkisestikin. Uusi biljardiharrastus vaati paljon ponnisteluja Akin vanhemmilta sekä Akilta itseltään. Alkuaikoina vanhemmat joutuivat rahoittamaan harrastuksen sataprosenttisesti, koska sponsorointeja ei silloin vielä juurikaan saanut. Akin äiti on myös valmentanut poikansa mentaalista puolta. Myös Aki itse on uhrannut uransa eteen paljon: hän lopetti rakkaan telinevoimisteluharrastuksensa ja antoi kaiken vapaa-aikansa biljardille ymmärrettyään omien taitojensa arvon. Telinevoimistelua Aki ehti harrastaa kymmenen vuotta ja valmentaa kuusi vuotta, mutta elämä tuli lopulta risteymäkohtaan, jolloin harrastus vaihtui. Biljardiharjoitukset veivät nuoruudessa paljon aikaa ja rahaa. Joskus Aki harjoitteli todella pitkiä päiviä – jopa 10-tuntisia!

Armeijan jälkeen Aki muutti Kalevaan, jossa kodin lähettyvillä oli Pool Garden -biljardisali. Aki on saanut uransa aikana pelata keskustassa Galaxy Centerillä, Kalevassa Pool Gardenilla ja Hatanpäällä Liigaklubilla hyvin eduin ja on siitä todella kiitollinen edelleen. Aloitellessaan biljardiuraansa sponsoreiden saaminen oli todella vaikeaa, jolloin rahoitus harrastukseen ja uran alkuun tuli perheeltä ja omasta taskusta. Varsinkin silloin edullinen pelaaminen paikallisilla saleilla oli Akille todella arvokasta. Nykyään Aki pääsee pelaamaan Nokialla ja Tampereella, joten matka treenaamaan ei ole turhan pitkä vielä tänäkään päivänä.

Biljardia on pelattu jo monia kymmeniä vuosia ja Aki hieman avasi minulle biljardin historiaa. 8-pallo on vanhin ja tunnetuin biljardin laji. 9-pallo kehittyi myöhemmin, mutta sitäkin on pelattu jo pitkään. 10-pallo kehitettiin vielä myöhemmin pääosin ammattilaispelaajia varten, tuomaan peliin lisää vaikeutta. Perinteinen pool-biljardi juurtaa historiaansa “rahvaampien” parista Amerikasta ja toinen biljardin laji snooker taas päinvastoin on lähtöisin kuninkaallisista hoveista ja sen lajin puolella liikkuu isompia rahoja kuin pool-biljardin. Biljardi-kulttuuri on paljon muuttunut vuosien kuluessa. Alan ammattilaiset ja työkseen biljardia pelaavat harjoittelevat päivittäin monia tunteja. Aki ei itse täyspäiväisenä ole pelkkää biljardia pelannut, koska Suomessa ei ole ollut sellaisia tukijärjestelmiä. Kaikenlaista muuta työtä on tullut sivussa tehtyä, koska kokopäiväisesti ei ole ollut mahdollisuutta ainakaan vielä pelkkää biljardia pelata.

Biljardissa parasta on Akin mukaan se, että pelaaja ei voi koskaan olla taidoiltaan täysin valmis. Joka päivä on erilainen ja pelistä oppii joka päivä jotain uutta. Koko ajan syntyy uusia lyöntejä, ja lyönneistä uusia variaatioita. Jutun suola on se, että pelin kehittyminen ei koskaan lopu. Biljardipiireissä Aki arvostaa sitä, että pelaajia on niin paljon erilaisia ja silti jokainen on tervetullut lajin pariin. Pelisalissa jokainen on yhtä arvokas ja jokaista kunnioitetaan. Biljardin parissa pääsee tapaamaan monenlaisia ihmisiä, ja se kiehtoo Akia.

Nykyään Aki on työelämässä, mutta ei ole silti biljardin pelaamista lopettanut! Pääsin tapaamaan Akin ihastuttavan perheen, joka luonnollisesti on vienyt biljardilta aikaa viime vuosina lasten ollessa pieniä. Akilla ei ole ollut aikaa säännölliseen harjoitteluun viimeisen neljän vuoden aikana, mutta kilpailuissa hän on silti käynyt joka vuosi – menestyksekkäästi. Viimeisinä vuosina Aki on pelaillut biljardia vaihtelevasti, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Loppua uralle ei kuitenkaan ole näkyvissä vieläkään! Itseasiassa seuraavana tavoitteena ovat 2020 EM-kisat, jotka mahdollisesti järjestetään Akin kotikonnuilla Tampereella. Se on nostanut treenimotivaatiota ja nyt Aki onkin suunnitellut aloittavansa taas säännöllisen treenaamisen.

Tukijoukot ovat olleet Akille korvaamattoman tärkeitä, Härmälän joukot ja oma perhe ovat kannustaneet. Vaikka joskus joutuu olemaan pitkiäkin aikoja poissa kotoa ja kisareissuilla, niin perhe on ollut aina tukena. Myös Mapon kuului Akin tukijoukkoihin: 26.5.2018 Aki Heiskanen osallistui Helsingissä 9-pallon SM-finaalipeleihin Maponin logo rinnassaan! Aki sijoittui 3. SM-kisoissa ja tästä vain suunta ylöspäin!

El beneficio de cambiar su proveedor de plataforma de seguimiento GPS

Las plataformas telemáticas de GPS están evolucionando a tanta velocidad, que la cantidad de dinero que le pueden ahorrar a una empresa es impresionante. Hace unos años era suficiente con poner los vehículos en el mapa, ver su historial de rutas y nada más. Los clientes estaban muy contentos.

Pero a día de hoy, cuando alguien contrata los servicios de una empresa de control de flotas, se espera una solución muy completa, con infinidad de informes y alertas, datos de CAN BUS (ordenador de abordo), control de temperatura, control de combustible, planificación y recordatorios de mantenimiento de flota, análisis del comportamiento de conductor y la más importante, integraciones API con su sistema ERP, para que los datos viajen automáticamente de un sistema a otro.

Continue reading “El beneficio de cambiar su proveedor de plataforma de seguimiento GPS”

Mapon Roadshow Porvoossa

24.-25-5 Mapon Golf Roadshow oli pystyssä Porvoon markkinoilla Kaupungintalon edustalla! Porvoossa säät hellivät ja iloisia ihmisiä oli paljon liikkeellä. Monet uskaltautuivat puttailemaan ja juttelemaan. Porvoon reissulla aikaa oli työn lisäksi vapaa-ajalle, rentoutumiselle ja pienelle maakuntamatkailulle Porvoon vanhaan kaupunkiin!

Mapon Roadshow Rentan avajaisissa Hämeenlinnassa

Renta, Hämeenlinna

Tovi sitten pääsimme Mapon Golf Roadshow ständillä mukaan Rentan avajaisiin Hämeenlinnassa. Avajaisia oli viritelty jo helmikuun alusta saakka, mutta nyt oli kevään kunniaksi hyvä aika virallistaa uuden toimipisteen aukeaminen. Samalla reissulla pääsin jututtamaan Renta Group Oy:n osakasta Juhani Perälää. Hän toimii aluepäällikkönä Renta Oy:lla ja alaisuuteen kuuluu 10 myyjää ja 10 toimipistettä. Toimialalla Perälä on työskennellyt jo 30 vuotta, mutta Rentalla hän on ollut nyt noin 1,5 vuotta, yrityksen perustamisesta lähtien. Työn ohella vapaa-ajallaan Perälä pitää hiihtämisestä ja mökkeilystä. Nuorta Perälä kannustaa omaan aktiivisuuteen työelämässä. Oma-aloitteisuus, aktiivisuus ja yritteliäisyys ovat tärkeitä piirteitä nuoressa työnhakijassa. Myös avoimuus ja iloisuus ovat toivottuja piirteitä. Avoimen ja iloisen ihmisen kanssa on helppo tulla toimeen ja tehdä yhteistyötä.

Renta Group Oy on perustettu noin kaksi vuotta sitten ja se tarjoaa palveluita rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrauksesta telinevuokraukseen ja logistiikkaan asti. Renta Group Oy on kasvanut kahdessa vuodessa suureksi toimijaksi, se on tällä hetkellä pohjoismaiden kolmanneksi suurin konevuokraamo. Kasvun odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa. Renta Group Oy työllistää Suomessa tällä hetkellä noin 200 työntekijää. Rentalla on ympäri suomea 28 toimipistettä, jotka mahdollistavat paikallisuuden ja nopean palvelun. Yritykseltä asiakas voi vuokrata laitteita pienkoneista suuriin rakennustelineisiin ja olla varma, että laitteet ovat moderneja ja toimivia. Renta tarjoaa myös sähköisen sovelluksen, Renta Easyn, helpottamaan kaluston vuokraamista ja hallintaa. Rentalla pyritään digitaalisuuden ja uusien sähköisten palveluiden kehittämiseen. Työtä tehdään pääosin vuokraamon aukioloaikoina työpaikalla, mutta konttoritöitä tai muita paperitöitä voidaan välillä tehdä myös etänä. Rentan asiakkaita ovat suurelta osin toiset yritykset, mutta myös yksityisiä asiakkaita on. Yksityisten asiakkaiden osuus liikevaihdosta on noin 3-5 %. Vaikka asiakaskunta koostuu pääosin yrityksistä, niin yksityisetkin ovat oikein toivottuja asiakkaita Rentalla.

“Rentassa parasta on se, että se on nopeasti kehittyvä ja joustava yritys. Me pyrimme välttämään turhaa byrokratiaa ja panostamme mahdollisimman hyvään asiakaspalveluun”, Juhani Perälä kuvailee. Paikallisuus, asiakaspalvelu ja suoraviivainen toiminta ovat Rentan toiminnan tärkeimpiä kulmakiviä. Paikallisuus on yritykselle tärkeää, jotta koneet ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja logistiikan kustannukset saadaan minimoitua. Paikallisella toiminnalla mahdollistetaan myös eri paikkojen erityisvaatimusten toteutuminen. Rentalla asiakkaasta pidetään huolta projektin alusta loppuun saakka ja asiakkaan ongelmat pyritään hoitamaan nopeasti ja tehokkaasti. Henkilökohtainen kontakti ja hyvä palvelu ovat kaiken A ja O. Rentalla asioihin pyritään reagoimaan, ja ne pyritään hoitamaan nopeasti. “Asiakkaiden ongelmat ovat myös meidän ongelmiamme. Lupaukset pidetään ja asiat hoidetaan aina loppuun saakka”, Perälä tiivistää.

Renta Group Oy käyttää Mapon-palvelua ajoneuvojen paikannukseen.

Riiassa tutustumassa Maponin pääkonttoriin

Sain ainutkertaisen ja ensimmäisen mahdollisuuteni kesätyöntekijänä lähteä ulkomaille työasioissa. Matkustin siis kahdeksi päiväksi Riikaan tutustumaan Maponin pääkonttoriin ja siellä markkinointia hoitaviin ihmisiin. Saavuin Riikaan aikaisin tiistaiaamuna ja sain ystävällisen vastaanoton heti lentokentältä lähtien. Ensimmäisenä suuntasimme aamiaiselle ja sieltä sitten tänne Maponin pääkonttorille. Sää Riiassa oli ihan mahtava ja aamupäivää viettelimmekin ulkona kahvin äärellä tutustuen. He opastivat minulle blogien maailmaa ja muita teknisiä asioita liittyen tähän mun kesätyöhöni. Keskiviikkona, toisena päivänäni Riiassa, sain kyydin konttorille ja aloin työstää tätä blogipostausta ja pientä videota. Tutustuin lisää konttorin väkeen ja sain kierrellä myös itsenäisesti ympäriinsä. Kaksi päivää kului todella nopeasti. Tunsin itseni oikeasti tervetulleeksi ja minusta pidettiin huolta koko reissuni ajan.

Kun työntekijät saapuivat aamusella töihin, kaikki huikkasivat hyvät huomenet toisilleen. Erityisesti mieleeni jäi erään nuorukaisen saapuminen, hän kävi moikkaamassa jokaista erikseen ja kyseli kuulumisia. Siitä välittyi sellainen fiilis, että kaikki tulevat täällä toimeen ja ovat ystävällisiä. Kyseinen fiilis vain vahvistui vierailuni myötä nähdessäni työkaverusten yhteisen aamukahvihetken, kuplivan keskustelun lounastauolla ja monet kerrat kun kaikki kysyivät toisiltaan neuvoa estoitta. Mullekin tuli jälleen sellanen fiilis, että ei mun tarvitse täällä Maponilla pelätä tekeväni jotain väärin, vaan voin aina kysyä neuvoa. Sama homma Suomen päässä: mut on vakuutettu siitä, että aina saa ja pitääkin uskaltaa kysyä mieltä askarruttavista asioista.

Riian konttori itsessään oli yksi hienoimpia näkemiäni. Se on sisustettu ja kalustettu modernisti. Jokaisella on oma työpiste, mutta tila on avoin eikä eri osastoja ole jaettu seinin erilleen. Ehkä konttorilla on niin rento ja yhtenäinen tunnelma juuri siksi, että tila on yhteinen ja siellä työskentelee monen alan ammattilaisia. Toki erillisiä kokoushuoneitakin on. Konttorin ruokasalissa tarjoillaan lounasta ja käytössä on kahvikoneita, sohvia ja erillinen rentoutumishuone. Siellä voi viettää taukoa rentoutuen tai pelaillen pingistä tai pöytäfutista esimerkiksi. Minulle välittyi sellainen kuva, että Maponilla pidetään ihmisten viihtyvyydestä ja hyvinvoinnista oikeasti huolta, antaen aikaa työn lomassa myös tauoille ja pysähtymiselle. Keskustelimme vähän työmotivaation ylläpitämisestä, jolloin itse tajusin kuinka paljon ympäröivä tila vaikuttaa. Joillekin työnteko ihmisten ympäröimänä on parempi vaihtoehto, joillekin toimii oma rauha ja omat aikataulut. Täällä Riiassa Maponilla ihmiset työskentelevät yksin, mutta silti yhdessä. Jokainen tekee oman työnsä ja saa myös itse aikatauluttaa työpäivänsä, mutta kaikki kerääntyvät yhdessä tänne toimistolle. Täällä ihmeteltiin, mutta myös ihailtiin sitä, että Maponilla ei ole Suomessa omaa toimipistettä vaan jokainen työskentelee pääosin kotoa käsin. Suomessa meno Maponilla on vapaampaa siltä osin, että oman työnsä voi tehdä omalla kotisohvalla tai vaikkapa lähipuistossa. Mulle tämä vapaus oli täysin uutta, mutta koen oppivani tässä vastuusta ja luottamuksesta enemmän kuin missään aiemmassa työssäni. Arvostan myös etätyön kustannustehokkuutta: rahaa ei kulu joka päivä työpaikalle matkustamiseen tai toimipisteen vuokrakuluihin.

No, mitkä ovat mun fiilikset reissun jälkeen? Ensimmäisenä mieleen tulee kiitollisuus. Se, että Mapon pystyy tarjoamaan nuorelle tällaisen mahdollisuuden nähdä ja kokea työtä myös ulkomailla, on mun mielestä upeaa. Vaikka en hallitse latvian kieltä, pärjäsin englannilla hyvin ja pystyin kommunikoimaan kaikkien kanssa. Tulin toimeen ihmisten kanssa ja mulla oli alkujännityksen jälkeen koko ajan sellainen olo, että musta pidetään huolta eikä mun tarvitse pelätä yksin jäämistä. Käsitys Maponista laajeni ja aloin ymmärtää tätä kansainvälisyyttä paremmin. Mapon Finland Oy on osa isompaa kokonaisuutta. Yhteistyötä tehdään yli valtionrajojen eikä pelätä ollenkaan kontaktia eri maihin, vaan itseasiassa arvostetaan juuri sitä globaaliutta. Maailmanlaajuisesti toimiminen lisää tunnettavuutta ja mahdollistaa työnteon suuremmalla volyymilla.

Työelämästä ja itsestäni mä opin tällä reissulla, että ihmiset tykkää oikeasti erilaisista rutiineista. En osaa itseäni lokeroida sen mukaan, pidänkö enemmän yksin vai porukassa työskentelystä, koska molemmissa on omat hyvät puolensa. Tää reissu kuitenkin osoitti mulle, että mä haluan työskennellä jossain kohtaa elämässäni mahdollisesti myös ulkomailla tai tehdä jonkunlaista yhteistyötä globaalisti, kuten Maponilla. Haluan päästä oppimaan lisää bisnesmaailmasta. Riian konttorilla kuulin ympärilläni latviaa ja englantia ja toki omissa ajatuksissani myös suomea. Siellä minulla heräsi ajatus siitä, että haluan ehkä opiskella vielä jonkun uuden kielen. Täällä latviassa työt aloitetaan yleensä aamulla yhdeksän aikaan, jotkut aiemmin, jotkut myöhemmin. Aiemmissa kesätöissäni olen tehnyt töitä tiettyinä työaikoina, mutta nyt Maponilla saan aika paljon itse aikatauluttaa töitäni. Siinä oppii paljon priorisoinnista, vastuunottamisesta ja luottamuksesta.

Vierailulla T. Pesosen Mainospajalla

Ensimmäisillä työviikoillani reissasin kotikylältäni Tampereelta etelämpään vierailemaan Tapio Pesosen mainospajalla Tuusulassa. Sain ensimmäisen mahdollisuuteni kirjoittaa postaus yhteistyökumppanista. Pääasiani mainospajalla vierailuun oli noutaa työautoni teippauksesta. T. Pesosen mainospaja teippasi työautoni Maponin väreihin toiveidemme mukaisesti. Jo ennen teippausta saimme monen monta erilaista luonnosvedosta siitä, miltä auto tulisi näyttämään teippauksen jälkeen. Ehdimme muokata auton ulkoasua monesti ja saimme kuin saimmekin auton juuri sellaisine teippauksine kuin toivoimmekin. Sain autonhakureissulla samalla myös aikaa jutella yrityksen omistajan Tapio Pesosen kanssa.

Mainospaja T. Pesonen Oy tuottaa monipuolisia mainosmateriaaleja, muun muassa käyntikortteja, tekstiilipainatusta, auto- ja ikkunateippausta sekä julisteita. Omistaja Tapio Pesonen on työskennellyt aiemmin rakennusalalla ja tehnyt jos jonkinmoista messutyötä. Ajan myötä Pesonen yksinkertaisesti kyllästyi ja halusi työltään jotain uutta. Mainospaja T. Pesonen on kehittynyt ja uudistunut ajan kuluessa. Nykyään tarjontaa on auto-, kone- ja ikkunateippauksesta työvaatteisiin, flyereihin ja niin edelleen. Käytössä pajalla on uudet ja tehokkaat koneet, unohtamatta ammattitaitoista työvoimaa. Yritys työllistää tällä hetkellä viisi työntekijää, mutta porukkaan on haussa vielä ammattitaitoinen asiakasvastaava myyntityöhön Pia Suomisen oikeaksi kädeksi ja teippaaja pajalle hoitamaan sitä puolta.

Tapio Pesosella täyttyy tänä kesänä 31. vuosi yrittäjänä. Kuka osaisikaan vastata kysymyksiin yrittäjyydestä paremmin kuin alalla kymmeniä vuosia työskennellyt? Tapion tärkein neuvo yrittämään aikovalle on se, että tee todella sellaista työtä, josta pidät. On paljon mukavampia työvuosia edessä, kun aamulla voi lähteä töihin innokkaana eikä naama mutrulla. Motivaation ja työtehon pitää yllä oma halu ja kiinnostus tehdä kyseistä työtä. Myös kärsivällisyys on yrittäjälle tärkeä piirre. Kehitykselle on annettava oma aikansa. Nuorelle työmaailmaan astuvalle tärkein ominaisuus on Pesosen mukaan avoimuus. On oltava rohkeutta kokeilla uutta ja uskallettava astua oman mukavuusalueensa ulkopuolellekin. Nuorten kannattaa vaalia positiivista asennetta, iloisuutta ja rehellisyyttä. Näitä piirteitä työnantaja arvostaa. “Virheitä tulee työmaailmaan astuville kuin myös alan ammattilaisille, joten niitä on turha pelätä etukäteen. Ne korjataan ja sen jälkeen jatketaan viisaampana eteenpäin”, Pesonen kannustaa.

Mainospaja ja Mapon ovat tehneet viimeisen puolen vuoden aikana paljon yhteistyötä. Tähän mennessä Mapon on pääosin työllistänyt mainospajaa erilaisien markkinointimateriaalien tuotossa, mutta Maponilta on lähetetty Pesoselle testiin Maponin gps-paikannin, jota myös Pesonen pääsee nyt testailemaan.

Saapuessani pajalle Tapio Pesonen otti minut hymyssä suin vastaan ja esitteli paikkaa. Pajalla on iso aula, jossa myydään erilaisia työvaatteita, kuulosuojaimia ja muita työvarusteita. Pääsin pyörähtämään myös itse tuotannon ytimessä. Siellä yrityksen työntekijä Tony kiikkui tikkailla teippaamassa isoa rekkaa ja Tapio tulosteli keskusteluidemme ohessa erilaisia kuvia. Kiireinen yrittäjä hyödyntää kaiken mahdollisen ajan, eikös se niin mene? Pajalla on käytössä laadukkaat koneet ja välineet, joiden käyttöönkin pääsin tutustumaan ihan lähietäisyydeltä.

Pajalle oli mukava saapua ja meininki oli rentoa. Mua ei koettu mitenkään kovin virallisena vierailijana, jota toivoinkin. Kaverit pajalla vastaili mua kiinnostaviin kysymyksiin, esitteli paikkaa ja opetti meikäläiselle mun työauton käyttöä. Sain Maponilta tosi kivan valkosen Bemarin työautokseni, joka siis täällä Pesosen pajalla teippailtiin kuosiin. Kiteytettynä: vierailuni T. Pesosen Mainospajalla oli kaikin puolin oikein mieluisa!

Tervetuloa Maponin matkassa -blogiin!

Moikka ja tervetuloa tänne Maponin matkassa -blogiin! Täällä kirjoittelee 18-vuotias Siiri, Maponin kesätyöntekijä. Tänne blogiin ilmestyy kesän mittaan paljon postauksia mun kokemuksista ja fiiliksistä Maponilla työskentelystä. Tulevana kesänä tulen tapaamaan erilaisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, joista kirjoittelen myös juttuja tänne blogin puolelle. Blogista voi myös bongata, kuinka huristelen Mapon-autollani ympäri Suomea kiertämässä tapahtumia ja tekemässä haastatteluja. Tämä blogi on suunniteltu kesäksi mua varten, jotta pääsen kertomaan teille lähemmin, miltä tuntuu olla Maponilla töissä. Aika harvoin ulkopuoliset ihmiset pääsevät näkemään tai kuulemaan, miltä työnteko tuntuu erilaisissa yrityksissä. Nyt on sen aika!