Vierailulla T. Pesosen Mainospajalla

Ensimmäisillä työviikoillani reissasin kotikylältäni Tampereelta etelämpään vierailemaan Tapio Pesosen mainospajalla Tuusulassa. Sain ensimmäisen mahdollisuuteni kirjoittaa postaus yhteistyökumppanista. Pääasiani mainospajalla vierailuun oli noutaa työautoni teippauksesta. T. Pesosen mainospaja teippasi työautoni Maponin väreihin toiveidemme mukaisesti. Jo ennen teippausta saimme monen monta erilaista luonnosvedosta siitä, miltä auto tulisi näyttämään teippauksen jälkeen. Ehdimme muokata auton ulkoasua monesti ja saimme kuin saimmekin auton juuri sellaisine teippauksine kuin toivoimmekin. Sain autonhakureissulla samalla myös aikaa jutella yrityksen omistajan Tapio Pesosen kanssa.

Mainospaja T. Pesonen Oy tuottaa monipuolisia mainosmateriaaleja, muun muassa käyntikortteja, tekstiilipainatusta, auto- ja ikkunateippausta sekä julisteita. Omistaja Tapio Pesonen on työskennellyt aiemmin rakennusalalla ja tehnyt jos jonkinmoista messutyötä. Ajan myötä Pesonen yksinkertaisesti kyllästyi ja halusi työltään jotain uutta. Mainospaja T. Pesonen on kehittynyt ja uudistunut ajan kuluessa. Nykyään tarjontaa on auto-, kone- ja ikkunateippauksesta työvaatteisiin, flyereihin ja niin edelleen. Käytössä pajalla on uudet ja tehokkaat koneet, unohtamatta ammattitaitoista työvoimaa. Yritys työllistää tällä hetkellä viisi työntekijää, mutta porukkaan on haussa vielä ammattitaitoinen asiakasvastaava myyntityöhön Pia Suomisen oikeaksi kädeksi ja teippaaja pajalle hoitamaan sitä puolta.

Tapio Pesosella täyttyy tänä kesänä 31. vuosi yrittäjänä. Kuka osaisikaan vastata kysymyksiin yrittäjyydestä paremmin kuin alalla kymmeniä vuosia työskennellyt? Tapion tärkein neuvo yrittämään aikovalle on se, että tee todella sellaista työtä, josta pidät. On paljon mukavampia työvuosia edessä, kun aamulla voi lähteä töihin innokkaana eikä naama mutrulla. Motivaation ja työtehon pitää yllä oma halu ja kiinnostus tehdä kyseistä työtä. Myös kärsivällisyys on yrittäjälle tärkeä piirre. Kehitykselle on annettava oma aikansa. Nuorelle työmaailmaan astuvalle tärkein ominaisuus on Pesosen mukaan avoimuus. On oltava rohkeutta kokeilla uutta ja uskallettava astua oman mukavuusalueensa ulkopuolellekin. Nuorten kannattaa vaalia positiivista asennetta, iloisuutta ja rehellisyyttä. Näitä piirteitä työnantaja arvostaa. “Virheitä tulee työmaailmaan astuville kuin myös alan ammattilaisille, joten niitä on turha pelätä etukäteen. Ne korjataan ja sen jälkeen jatketaan viisaampana eteenpäin”, Pesonen kannustaa.

Mainospaja ja Mapon ovat tehneet viimeisen puolen vuoden aikana paljon yhteistyötä. Tähän mennessä Mapon on pääosin työllistänyt mainospajaa erilaisien markkinointimateriaalien tuotossa, mutta Maponilta on lähetetty Pesoselle testiin Maponin gps-paikannin, jota myös Pesonen pääsee nyt testailemaan.

Saapuessani pajalle Tapio Pesonen otti minut hymyssä suin vastaan ja esitteli paikkaa. Pajalla on iso aula, jossa myydään erilaisia työvaatteita, kuulosuojaimia ja muita työvarusteita. Pääsin pyörähtämään myös itse tuotannon ytimessä. Siellä yrityksen työntekijä Tony kiikkui tikkailla teippaamassa isoa rekkaa ja Tapio tulosteli keskusteluidemme ohessa erilaisia kuvia. Kiireinen yrittäjä hyödyntää kaiken mahdollisen ajan, eikös se niin mene? Pajalla on käytössä laadukkaat koneet ja välineet, joiden käyttöönkin pääsin tutustumaan ihan lähietäisyydeltä.

Pajalle oli mukava saapua ja meininki oli rentoa. Mua ei koettu mitenkään kovin virallisena vierailijana, jota toivoinkin. Kaverit pajalla vastaili mua kiinnostaviin kysymyksiin, esitteli paikkaa ja opetti meikäläiselle mun työauton käyttöä. Sain Maponilta tosi kivan valkosen Bemarin työautokseni, joka siis täällä Pesosen pajalla teippailtiin kuosiin. Kiteytettynä: vierailuni T. Pesosen Mainospajalla oli kaikin puolin oikein mieluisa!

Leave a Reply