Tehosta 6 toimenpiteellä kaluston hallintaa

6 oplossingen om u te helpen bij het digitaliseren van fleet management

Digitalisaatio ei ole mitään uutta liiketoimintamaailmassa. Nykyinen koronavirus tilanne on kuitenkin lisännyt huomattavasti tarvetta siirtää mahdollisimman monta toimenpidettä digitaaliseen ympäristöön. Se on erityisen tärkeä kuljetus-, logistiikka- ja asennusyrityksille. Tässä on luettelo kuudesta ratkaisusta, joiden avulla yrityksesi voi digitalisoida ja automatisoida monia päivittäisiä toimintojasi ja valmistautua tulevaisuuteen paremmin.

Continue reading “Tehosta 6 toimenpiteellä kaluston hallintaa”

Kuidas ja miks digitaalsete sõidumeerikute andmeid eemalt alla laadida?

Mis on digitaalsetete sõidumeerikute andmete eemalt alla laadimine?

Digitaalsete sõidumeerikute andmete eemalt allalaadimine on protsess, mille kaudu saate oma sõidumeerikute failidele juurdepääsu raadio teel, ilma et andmeid oleks vaja juhikaartidelt või sõidumeerikult endalt iga kord käsitsi alla laadida.

Neile, kes selle terminiga tuttavad ei ole, selgitame, et digitaalne sõidumeerik on seade, mis registreerib sõiduki kiirust, läbitud vahemaad ja juhi tegevust (sõidu-/puhkeaja vahemikud). EL-i õigusaktide kohaselt tuleb digitaalne sõidumeerik paigaldada uutesse sõidukitesse, mille mass on suurem kui 3,5 tonni (kaubavedude puhul) ning rohkem kui 9 inimese, sealhulgas sõidukijuhi vedamisel (reisijateveo puhul). Sõidumeerikuid kasutatakse õiglase konkurentsi ja liiklusohutuse tagamiseks.

Digitaalsed sõidumeerikud on kogu Euroopas laialt levinud ja kuigi näiteks USA-s pole need veel kohustuslikud, liiguvad sealsed õigusaktid aeglaselt sarnaste lahenduste suunas.

Lisateavet digitaalsete sõidumeerikute kohta leiate Euroopa Komisjoni Mobiilsuse ja Transpordi veebilehelt.

Mida see transpordiettevõtete jaoks tähendab?

Seni on digitaalsete sõidumeerikute andmete allalaadimise, salvestamise ja analüüsimise protsess olnud neid kasutavate ettevõtete jaoks üsna keeruline. Seadus nõuab DDD-failide õigeaegset allalaadimist ja aruandlust, nii et kui ettevõttel on 50 veokit, tähendab see, et iga kuu peab keegi ettevõttest kõik 50 autojuhi kaarti võtma ja neile salvestatud andmed alla laadima ning iga 90 päeva järel tuleb sõiduki andmed parda tahhograafidest laadida alla. Lisaks on nende failide sisu mõistmine ja seetõttu trahvide prognoosimine keeruline.

Õnneks on DDD-failide eemalt allalaadimisega see probleem lahendatud ning kuna kogu allalaadimiste teave on salvestatud ka digitaalsele sõidumeerikule, ei pea te ka teedel tehtavate kontrollide pärast muretsema. Sellise lahendusega võib aastas tohutult aega ja tööjõukulusid kokku hoida.

Mida Mapon pakub?

Värskeima uuendusega toetab Mapon Expert seade digitaalse sõidumeeriku andmete eemalt alla laadimist otse sõidumeerikust.

Lahenduse omadused:

  • sõidumeerikute andmete eemale alla laadimine
  • automaatne DDD-faili allalaadimine ette antud kuupäeval
  • analüüsimine ja turvaline andmete salvestamise vahend

Praegu toetab Mapon Expert seade järgmiste sõidumeerikute versioonide DDD-failide alla laadimist (edaspidi saab neid olema rohkem):

  • Siemens VDO 1.4 ja uuemad
  • Stoneridge 7.3 ja uuemad

Võtke meiega ühendust, et lahenduse ja levitamisvõimaluste kohta lisateavet saada.

Какие возможности интеграции предлагает платформа Mapon?

Автоматизация процессов управления автопарком экономит ресурсы и помогает избежать ошибок. Одним из способов достижения такого результата является использование интеграций. Это позволяет тратить меньше времени на введение данных вручную и исключает необходимость переключаться между системами.

Continue reading “Какие возможности интеграции предлагает платформа Mapon?”

Jakelulogistiikan palveluyritys Mailia Oy tehostaa kalustonhallintaansa Maponin avulla

Jakelulogistiikka palveluja tuottava Mailia Oy on tehostanut toimintaansa Maponin avulla. He ovat Maponin käyttöönoton myötä muun muassa pystyneet kannustamaan työntekijöitään parempaan liikenneturvallisuuteen, parantamaan itsenäisen yötyön turvallisuutta sekä digitalisoimaan kaluston paikannusta. Mapon tekee kalustonhallinnasta helppoa ja tehokasta!

Continue reading “Jakelulogistiikan palveluyritys Mailia Oy tehostaa kalustonhallintaansa Maponin avulla”

Waarom is er een verschil tussen uw kilometerteller en GPS-data?

verschil tussen kilometerteller en gps data

We krijgen vaak verschillende vragen over vlootgegevens – hoe we ze verzamelen en analyseren, en meestal waarom er verschil is in dezelfde gegevens die uit verschillende bronnen worden verkregen. Dit artikel geeft een bredere uitleg over hoe en waarom afstandsgegevens variëren, afhankelijk van of u deze van de kilometerteller of GPS haalt.

Continue reading “Waarom is er een verschil tussen uw kilometerteller en GPS-data?”