Maponist saab üks juhtivaid sõidukipargi haldamise ettevõtteid Eestis

Draugiem Groupi ettevõte Mapon laiendab oma tegevust Eestis, omandades 100% telematika ettevõtte CarCops aktsiatest. Ühinemise tulemusel saab Maponist TOP3 sõidukipargi haldamise ettevõte Eestis, pakkudes sõidukipargi haldamise teenuseid enam kui 8000 sõidukile Eestis.

Nii Mapon kui ka CarCops pakuvad sõidukipargi haldamise ja GPS-jälgimise teenuseid nii era kui äriklientidele, et tagada ressursside tõhus juhtimine, parem liiklusohutus ja ettevõtte jätkusuutlikkus. Mõlemad ettevõtted on ainuüksi viimase aasta jooksul saavutanud hüppelise kasvu – Mapon Estonia kasvatas oma käivet peaaegu 40% võrra, ulatudes 270 000 euroni, ja CarCops 51% võrra, ulatudes 700 000 euroni.

“Oleme Eesti turul tegutsenud alates 2019. aastast ning CarCopsi omandamine tugevdab meie senist äritegevust märkimisväärselt. Usun kindlalt, et see tehing võimaldab meil mitte ainult viia oma äri järgmisesse kasvufaasi, vaid ka saada juhtivaks teenusepakkujaks Eestis ja laieneda teistesse Põhjamaadesse,”

ütleb Maponi kaasjuht Ingus Rūķis. “Me jagame sarnaseid äriväärtusi – pakkuda parimat teenust ja tuge, ausust ja läbipaistvust – ning ootame huviga CarCopsi meeskonna integreerimist Mapon Groupi,” lisab ta.

“Aja jooksul on mõlemal ettevõttel kujunenud välja erinevad tugevused, mida saab nüüd kasutada tulevase ärikasvu edendamiseks. CarCopsil on suurepärane tehniline ja tugimeeskond, mis täiendab Maponi teadmisi müügi ja tarkvaraarenduse valdkonnas. See ühinemine loob väga tugeva sünergia kahe ettevõtte vahel, et pakkuda klientidele üle maailma suurepärast teenuse kvaliteeti,” selgitab CarCopsi juht Riho Pihlakas.

Mapon Eesti ja CarCopsi ühinemine toimub juunis. Edaspidi hakkab ettevõte tegutsema Mapon Estonia nime all. Ettevõte on seni sarnaselt omandanud ettevõtteid Taanis (Danfleet) ja Soomes (Mappon Finland Oy) ning mitmekesise kliendiportfelli Leedus. Lisaks on Maponil filiaal Barcelonas ning esindused Helsingis ja Taanis.

Todo lo que necesitas saber sobre el seguimiento de activos por Bluetooth de baja energía

Desde la creación de los sistemas Bluetooth de baja energía, la industria tecnológica se ha vuelto cada vez más creativa en cuanto a su aplicabilidad. Desde el seguimiento de pequeños objetos, como llaves, maletas, herramientas eléctricas y cortacéspedes, hasta la mejora de las experiencias en el comercio minorista, los sistemas de domótica, el seguimiento de mascotas y la navegación interior de calidad para las empresas.

BLE resulta una solución inalámbrica que combina precisión de localización, uso eficaz de la batería y rentabilidad general. Los dispositivos BLE suelen utilizarse para la transmisión de datos de corto alcance y son ideales para el posicionamiento y el seguimiento de activos. En este artículo nos adentraremos en las consideraciones más esenciales, ¡dándote una mejor idea sobre la tecnología BLE y cómo utilizarla en tu empresa!

Continue reading “Todo lo que necesitas saber sobre el seguimiento de activos por Bluetooth de baja energía”

Kaikki mitä sinun tulee tietää Bluetooth Low Energy omaisuuden seurannasta

Bluetooth Low Energy:n luomisen jälkeen teknologiateollisuudesta on tullut yhä luovempi sovellettavuuden suhteen. Pienen omaisuuden, kuten avainten, matkatavaroiden, sähkötyökalujen ja ruohonleikkurien, paikannuksesta parannettuihin vähittäiskaupan kokemuksiin, kodin automaatiojärjestelmiin, lemmikkien seurantaan ja laadukkaaseen sisänavigointiin yrityksille.

BLE on langaton ratkaisu, jossa yhdistyvät paikannustarkkuus, tehokas akun käyttö ja yleinen kustannustehokkuus. BLE-laitteita käytetään tyypillisesti lyhyen kantaman tiedonsiirtoon, ja ne ovat ihanteellisia paikannukseen ja omaisuuden seurantaan. Tässä artikkelissa käsittelemme tärkeimpiä näkökohtia, jotka antavat sinulle paremman käsityksen BLE-teknologiasta ja sen mahdollisuuksista liiketoiminnassasi!

(1) Bluetooth-seuranta: BLE-beaconit ja BLE-tägit

BLE-laitteilla, eli beaconeilla ja tägeillä, on useita etuja verrattuna perinteisiin GPS-pohjaisiin omaisuudenseurantalaitteisiin, kunhan löydät niille sopivan käyttötarkoituksen.

Vaikka beaconit ja tägit ovat toiminnaltaan samanlaisia ja siksi niitä kutsutaan usein yhdeksi ja samaksi, sinun on hyvä tietää, että BLE-beaconeilla ja BLE-tägeillä on erilaisia käyttötarkoituksia, varsinkin jos haluaisit ottaa ne käyttöön yritykseesi.

Yksinkertaisesti sanottuna – BLE-beaconit ovat ihanteellisia kiinteälle omaisuudelle ja erinomaisia sisätilojen seurantaan, kun taas BLE-tägit ovat parhaita pienemmän irtaimen omaisuuden seurantaan, joka ei vaadi jatkuvaa sijainnin paikantamista.

Esimerkkejä käyttötapauksista BLE-beaconeille ja BLE-tägeille

Jatka lukemista, niin käydään läpi tarkemmin BLE-beaconeiden ja -tägien eroja ja mahdollisia käyttötapauksia!

ℹ️ Jos et ole täysin varma BLE-teknologian toiminnasta, muista kurkistaa alareunassa olevaan Usein kysytyt kysymykset -osioon!

(1.1) BLE-beaconit kiinteän omaisuuden seurantaan

BLE-laitteet toimivat lähettämällä lähteviä signaaleja, jotka toinen laite myöhemmin vastaanottaa. Se voi olla matkapuhelin, jossa on sovellus, telemetrialaite tai jopa BLE-beacon, joka on rakennettu vastaanottimeksi. Joskus ihmiset vertaavat BLE-beaconeita oikeisiin majakoihin, koska myös ne antavat merimiehille signaalin, joka ilmoittaa heidän olevan lähellä rannikkoa.

Kuinka BLE-beaconit toimivat?

Beaconit ovat sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti passiivisia elementtejä. Ne on tehty kiinteästi kiinnitettäviksi nimenomaan kiinteään pintaan, eivätkä ne lähetä tietoja, vaan niiden tunnuksen. Sen vuoksi niitä käytetään yleisimmin sisänavigointiin.

Ei ole yllätys, että GPS-signaali tuppaa usein heikkenemään, kun astut sisään rakennukseen. Mitä isompi rakennus tai vaihtoehtoisesti mitä syvemmälle kellariin menet, sitä vähemmän signaalia on käytettävissäsi – jos ollenkaan. Tosiasia on, että paikannusta tarvitaan nykyään myös sisätiloissa, sillä se auttaa suurempia varastoja, toimintakeskuksia ja jopa lentokenttiä toimimaan tehokkaammin. Näissä tilanteissa BLE-beaconeista voi olla hyötyä.

Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi asetetaan useita beaconeita ympäri tilaa siten, että ne tarjoavat parhaan kattavuuden. Käytännössä nämä beaconit toimivat hyvin yhdessä ja jokainen rekisteröity signaali näyttäisi reaaliaikaisen sijainnin rakennuksen sisällä.

Koska beaconit on tarkoitettu asennettavaksi kiinteisiin esineisiin, ne on yleensä rakennettu vähemmän kestäviksi ja huomaamattomammiksi kuin tägit, koska et välttämättä halua niiden herättävän huomiota.

Esimerkkejä BLE-beaconeiden käyttötapauksista

  1. Vartijoiden reaaliaikainen seuranta heidän suorittaessaan tarkastuspisteitä koko rakennuksessa.
  2. Siivoojan ja saniteettihenkilöstön valvonta suurissa ja vilkkaasti liikennöidyissä tiloissa, kuten lentokentillä tai ostoskeskuksissa.
  3. Automaattinen check-in ajoneuvoille, jotka palaavat toimipisteeseen tien päällä vietetyn päivän jälkeen.
  4. Myyntiautomaatit. Vaikka et pitäisi tätä omaisuutta sinänsä kiinteänä, myyntiautomaatit todennäköisesti pysyvät tietyssä kohteessa jonkin aikaa. Pidä kirjaa kuinka kauan automaatti on ollut paikalla, onko se vielä kohteessa ja onko huoltotiimi käynyt tarkastuksella.

(1.2) BLE-tägit irtaimen omaisuuden seurantaan

Kuten beaconit, BLE-tägit ovat laitteita, jotka lähettävät jatkuvasti ainutlaatuisia signaaleja, jotka Bluetooth-laitteet voivat poimia. Mutta saadaksesi tägeiltä minkäänlaista tietoa, tarvitset joko sovelluksen, jos kyseessä on mobiililaite, tai järjestelmäyhteyden telematiikkalaitteesta, joka pystyy tulkitsemaan signaalin. Aktiivinen Internet-yhteys tässä on siis tarpeen!

Kuinka BLE-tägit toimivat?

Tägejä käytetään aktiivisen tai irtaimen omaisuuden paikannukseen. Siksi ne on rakennettu kestävämmiksi ja helpommin havaittaviksi. Ne pystyvät havaitsemaan lämpötilan ja kosteuden sekä sisältävät yleensä enemmän tietoa, kuten kohteen nimen tai ominaisuudet.

Ja vaikka tägit ovat toiminnaltaan samanlaisia kuin beaconit, ne tarjoavat erilaisen sovellettavuuden. Keräämäsi tiedot eivät tarkoita sitä, että joku on siirtynyt tietylle alueelle, vaan pikemminkin sitä, että BLE-laite on vastaanottavan laitteen kantaman sisällä. Näin ollen tärkein ero näiden välillä on lopputulema, seuraat tietyn omaisuuden sijaintia etkä omaasi.

Muistathan, että vastaanotin voi olla mikä tahansa verkossa oleva laite – et ainoastaan sinä puhelimesi kanssa kiertelemässä parkkipaikalla avaimiasi etsien.

Esimerkkejä BLE-tägien käyttötapauksista

  1. Rakennuslaitteet. Rakennusprojektit vievät aikaa ja monet työkalut kerääntyvät paikan päälle prosessin aikana. Joskus projekteja on useita eri alueilla ja työkaluja on siirreltävä paikasta toiseen. BLE-tägit voivat auttaa jäljittämään työkaluja ja varmistamaan, että kaikki ovat tallella.
  2. Maatalous. Viljelypellot tarvitsevat hoitoa ja huomiota. Nykyään on olemassa monia työkaluja, koneita ja lisälaitteita, jotka auttavat kaivamaan, viljelemään, kastelemaan ja leikkaamaan, eli toisin sanoen hoitamaan peltoja. Samoin monet näistä voivat kadota helposti. BLE-tägit tarjoavat nopean ratkaisun, koska ne voivat kertoa sinulle viimeisen käyttäjän ja sijainnin.
  3. Hätäpalvelut. Ensihoitajalla ja palokunnan miehistöillä on päivittäin käytössään paljon työkaluja ja laitteita, jotka voivat unohtua kiireessä hengenpelastuksen aikana. Päivän päätteeksi jokainen laite voidaan kuitenkin helposti jäljittää tägeillä, joilla on pitkä akunkesto ja vain vähän, jos ollenkaan, huoltotarpeita.

Loppujen lopuksi, verrattuna perinteisiin GPS-seurantalaitteisiin, vähän energiaa käyttävät Bluetooth-tunnisteet ovat paljon pienempiä ja erittäin helppokäyttöisiä. Useimmissa tapauksissa sinun tarvitsee vain kiinnittää se esineeseen, varmistaa, että olet varustettu vastaanottimella ja olet valmis. Asennukseen tai käyttöön ei vaadita erityisiä taitoja tai ammattiteknikkoja!

(2) BLE-omaisuuden seuranta Maponin avulla

Maponin kalustonhallintajärjestelmä tarjoaa erilaisia omaisuuden seurantaratkaisuja, mukaan lukien BLE. Lähellä oleva telematiikkalaite poimii BLE-laitteen signaalit ja tiedot toimitetaan edelleen Mapon-järjestelmään, jossa ne näytetään käyttäjille. Lisäksi esimiehet voivat myös vastaanottaa ilmoituksia ja tarkastella yksityiskohtaisia BLE-laitetietoja Mapon-mobiilisovelluksen kautta.

BLE-tägin sijainnin tarkkuus riippuu ensisijaisesti sen taajuudesta, herkkyydestä ja alueesta, kuten Mapon-järjestelmässä näkyy. Heti kun telematiikkalaite saapuu vastaavan BLE-tägin alueelle, sijainti määritetään.

Ratkaisu tarjoaa helpon ja selkeän asennuksen, käyttäjäystävällisen yleiskatsauksen ja hallintaominaisuudet sekä raportin, joka tiivistää kaikki olennaiset tiedot valitulta ajanjaksolta.

Raportti näyttää BLE-beaconeiden signaalin poimintahistorian Mapon-alustalla

Siinäpä se! Jos haluat tietää lisää Maponin BLE-ratkaisuista ja niiden mahdollisuuksista osana liiketoimintaasi, varaa tapaaminen asiantuntijoidemme kanssa pian tai pyydä tarjous!

Usein Kysytyt Kysymykset

Miten BLE-laitteet toimivat?


BLE-laitteet lähettävät tietyllä aallonpituudella olevia signaaleja, jotka lähellä olevat vastaanottimet poimivat. Yleensä kyseessä on yksisuuntainen lähetys, jossa puhelin, telematiikkalaite tai mikä tahansa muu tätä toimintoa tukeva laitteisto toimisi vastaanottimena. BLE-beaconit ja -tägit on suunniteltu toimimaan vastaanottimina.

Jotta ratkaisu toimisi, vastaanottimessa tulee olla myös tarvittavat ohjelmistot, esim. sovellus tai online-alusta ja aktiivinen internet-yhteys saapuvan signaalin rekisteröintiä ja heijastamista varten. Kun ympyrä on valmis, sinulla pitäisi olla tiedot omasta tai tavaroiden olinpaikasta.

Mitä ovat BLE-protokollat?

Tällä hetkellä on olemassa useita erilaisia protokollia, jotka on rakennettu hallitsemaan BLE-signaaleja, joista suosituimmat ovat Applen iBeacon ja Googlen valmistama Eddystone. Mutta mikä on protokolla ja miksi sillä on väliä?

Eri protokollat tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia laitteen tunnistuksen ja luettavuuden suhteen, eli kuten Wi-Fi ja Bluetooth ovat radioviestinnän standardeja, BLE-protokollat ovat BLE-viestinnän standardeja.

On tärkeää muistaa, että kaikki laitteet eivät tue kaikkia viestintäprotokollia, mikä tarkoittaa, että jokin tietty sovellus tai alusta ei välttämättä tunnista beaconia. Tiedämme esimerkiksi, että Apple Air tägit käyttävät iBeaconia, joka toimii hyvin iOS-käyttäjien joukossa, mutta ne eivät välttämättä toimi hyvin muiden alustojen kanssa. Siispä AltBeacon luotiin avoimen lähdekoodin beacon-protokollaksi, jotta voidaan ratkaista ongelma, joka koskee protokollia, jotka suosivat yhtä toimittajaa.

Toinen esimerkki olisi kolmannen osapuolen laite, tässä tapauksessa ELA:n valmistama BLE-beacon, joka on näyttänyt jo sen yhteensopivuuden kahden pääprotokollan kanssa.

Kuinka kauan BLE-beaconin akku kestää?

Yksi BLE-laitteiden tärkeimmistä eduista on niiden toimivuus ja tehokkuus pitkällä aikavälillä, koska ne kuluttavat hyvin vähän energiaa. BLE-laitteet voivat olla joko akkukäyttöisiä tai USB-liitettäviä, mutta ne ovat yleisesti tunnettuja ja suosittuja langattomuudestaan. Akkukäyttöiset laitteet ovat siksi yleisimpiä.

Merkistä, mallista, signaalialueesta ja taajuudesta riippuen BLE-beacon voi kestää yhdestä kymmeneen vuotta. Esimerkiksi laite, joka lähettää signaalin 10 metrin säteellä 5 sekunnin välein, kestää kauemmin kuin laite, joka lähettää signaalin 30 metrin säteellä 3 sekunnin välein.

Maponin matkassa on uusi myyntipäällikkö Mika

Keväällä Maponin matkaan on hypännyt uusi myyntipäällikkö Mika Kalilainen. Mika on alunperin kotoisin Jyväskylästä, mutta on asustellut Kuopion seudulla viimeiset 15 vuotta. Avoin, jatkuvasta oppimisesta kiinnostunut ja elämään optimistisesti suhtautuva Mika odottaa innolla, mitä tulevaisuus uudessa positiossa tuo tullessaan.

“Mika on loistava tyyppi ja erittäin rautainen myynnin ammattilainen, jonka kanssa on todella mielekästä työskennellä. Aivan mahtava lisäys tiimiimme, joka tuo uutta osaamista mukanaan”, kollega Pasi Syrjänen kuvailee.

Koulutukseltaan Mika on tradenomi, ja työkokemusta asiakkuustuotepäällikkönä digipiirturiratkaisujen ja alkolukkojen parissa on kertynyt jo vuosia. Edellisessä työssään Mika työskenteli paljon kuljetusalan asiakkaiden kanssa. Hänen pitkäaikainen ammatillinen haaveensa on ollut päästä keskittymään kalustonhallinnan laajempiin kokonaisuuksiin sekä myyntityöhön, joten Maponille siirtyminen juuri näihin tehtäviin tuli Mikalle sopivaan saumaan.

Myyntipäällikkönä Mikan päivät koostuvat pääasiassa asiakkaiden kontaktoinnista, asiakaspalavereista, haasteiden ratkomisesta sekä yhteistyöstä kollegoiden kanssa. Mika nauttii etätyöstä ja kokeekin sen erittäin sopivaksi työtehtäväänsä – itsenäisyys ja oma rauha takaavat tehokkaan työnteon ja hyvän keskittymiskyvyn. Liian itsenäistä työ ei kuitenkaan hänen mukaansa ole, sillä muita työntekijöitä tavataan palavereissa viikoittain ja kollegoiden kanssa tehdään yhteistyötä ja ratkotaan kinkkisiä kysymyksiä yhdessä päivittäin.

Maponin matkaan hyppääminen on sujunut yllättävän hyvin ja helposti, ja kiitos siitä kuuluu Maponin porukalle. Olen todella innostunut oppimaan uutta kalustonhallinnan laajasta kentästä ja tästä monipuolisesta palvelusta. On ollut mukava huomata, että voin koska tahansa kääntyä kysymyksieni kanssa osaavien kollegoiden puoleen. Mapon-henki on siis jo tullut tutuksi”, Mika kuvailee ensimmäistä kuukauttaan uudessa tehtävässä.

Mikan mukaan on mukava päästä myymään palvelua, jonka asiakkaat usein tuntee jo ennalta hyvin. “Maponin palvelu on hyvin yksinkertainen ja helppo oppia käyttämään, vaikka on tässä toki teknisesti ja toimialakohtaisesti vielä paljon yksityiskohtia opittavana, jotta voin aina tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua ja kaikista sopivimpia ratkaisuja”, Mika kertoo. Aiempi työkokemus kuitenkin tarjoaa hieman etumatkaa, sillä moni asia on jo entuudestaan tuttua.

Esimies Kaj Eklöf kommentoi Mikan alkutaivalta Maponilla seuraavasti: “Uskon että Mikan kokemus alkolukkojen, digipiirtureiden sekä raskaan kaluston parissa tulee vauhdittamaan Mikan omaa onnistumista sekä samalla tulemme myös yrityksenä oppimaan paljon, kuten jo ensimmäisten kuukausien aikana olemme tehneetkin. Mikan motivaatio ja kiinnostus Maponin palveluja kohtaan vakuutti meidät heti rekrytointiprosessin alussa, ja yhteistyökumppanitkin kertoivat Mikasta hyvää.”

“Näimme, että hän sopisi hyvin osaksi Mapon-perhettä. Mikan ammattitaito ja vankka kokemus kuljetusalan yritysten kanssa on näkynyt päivästä yksi alkaen”, Kaj kertoo.

Pyörät ovat siis lähteneet pyörimään melkoisella vauhdilla, mutta Mika kertoo uusien projektien ja haasteiden piristävän ja tuovan lisää motivaatiota. Hän odottaa tulevalta merkityksellisten asiakassuhteiden luomista ja henkilökohtaista ammatillista kehitystä.

Työn vastapainona Mikalla on kalastusharrastus, joka on sydäntä lähellä. Miehen voi myös bongata tenniskentiltä, joissa hän pelailee viikoittain. Ehkäpä Mika pääsee työn ohella vielä haastamaan kollegoita myös tenniksen parissa?

Nuestra retrospectiva sobre la participación en la Expo Seguridad México

Mapon en la Expo Seguridad Mexico

El equipo de Mapon ha regresado a España después de la Expo Seguridad México 2023, la exhibición de productos y soluciones de seguridad más grande de Latinoamérica. Del 18 al 20 de abril, México volvió a concentrar a empresas y visitantes del sector de la seguridad de diferentes partes del mundo.

Continue reading “Nuestra retrospectiva sobre la participación en la Expo Seguridad México”

Kõik, mida tasub teada Bluetooth Low Energy varajälgimise kohta

BLE tracking device half hidden in work equipment.

Low energy Bluetoothi loomisest alates on tehnikatööstus leidnud sellele järjest loovamaid kasutusalasid. See on kasutusel nii väiksemate esemete (nt võtmete, pagasi, elektritööriistade ja muruniidukite) asukoha jälgimiseks kui ka jaemüügikogemuste täiustamiseks, kodustes automaatsüsteemides, lemmikloomade jälgimiseks ja ettevõtete kvaliteetsetes sisenavigatsioonisüsteemides.

BLE on juhtmeta lahendus, mis võimaldab asukoha täpsuse kombineerida tõhusa akutarbe ja üleüldise kulutõhususega. Tavaliselt kasutatakse BLE-seadmeid lühimaa-andmeedastuseks ning need sobivad täiuslikult asukoha määramiseks ja varade jälgimiseks. Selles artiklis kirjeldame BLE tehnoloogia kõige olulisemaid aspekte, et mõistaksid paremini nii selle tööpõhimõtteid kui ka rolli oma ettevõttes.

Continue reading “Kõik, mida tasub teada Bluetooth Low Energy varajälgimise kohta”

Все, что тебе нужно знать об отслеживании активов с помощью Bluetooth с низким энергопотреблением

BLE tracking device half hidden in work equipment.

С момента создания Bluetooth с низким энергопотреблением технологическая отрасль становилась все более творческой в плане применимости. От отслеживания небольших объектов, таких как ключи, багаж, электроинструменты и газонокосилки, до улучшения качества розничной торговли, систем домашней автоматизации, отслеживания домашних животных и качественной навигации внутри помещений для предприятий. 

BLE – это беспроводное решение, которое сочетает в себе точность определения местоположения, эффективное использование батареи и общую экономическую эффективность. Устройства BLE обычно используются для передачи данных на короткие расстояния и идеально подходят для определения местоположения и отслеживания активов. В этой статье мы рассмотрим наиболее важные моменты, которые дадут тебе лучшее представление о технологии BLE и ее месте в твоем бизнесе!

Continue reading “Все, что тебе нужно знать об отслеживании активов с помощью Bluetooth с низким энергопотреблением”

Viss, kas tev jāzina par aktīvu izsekošanu ar Bluetooth Low Energy

Kopš Bluetooth Low Energy (BLE) jeb zema enerģijas patēriņa Bluetooth izveides, ražotāji ir kļuvuši arvien radošāki attiecībā uz tā pielietojamību. Sākot ar nelielu priekšmetu, piemēram, atslēgu, bagāžas, elektroinstrumentu un zāles pļāvēju izsekošanu, līdz pat mājokļa automatizācijas sistēmām, mājdzīvnieku izsekošanai un kvalitatīvai iekštelpu navigācijai uzņēmumiem.

BLE ir bezvadu risinājums, kas sevī ietver precīzu atrašanās vietas noteikšanu, efektīvu baterijas izmantošanu un vispārēju rentabilitāti. BLE ierīces izmanto īsa darbības rādiusa datu pārraidei, un tās ir ideāli piemērotas atrašanās vietas noteikšanai un aktīvu izsekošanai. Šajā rakstā mēs pievērsīsimies būtiskākajiem BLE tehnoloģijas aspektiem, lai sniegtu labāku priekšstatu par tās darbību un vietu tavā uzņēmumā!

Continue reading “Viss, kas tev jāzina par aktīvu izsekošanu ar Bluetooth Low Energy”

Everything you need to know about BLE asset tracking

BLE tracking device half hidden in work equipment.

Since the creation of low energy Bluetooth (BLE), the tech industry has become increasingly creative in terms of BLE asset tracking applications. From tracking small assets such as keys, luggage, power tools and lawn mowers, to improved retail experiences, home automation systems, tracking pets and quality indoor navigation for businesses.

BLE asset tracking is a wireless solution that combines location accuracy, effective battery usage and overall cost-effectiveness. Bluetooth low energy trackers are typically used for short-range data transmission and are ideal for positioning and asset tracking. In this article we’ll head into the most essential considerations, giving you a better idea about BLE location tracking technology and its place in your business!

Continue reading “Everything you need to know about BLE asset tracking”