The Minister of Environmental Protection and Regional Development in Latvia visits Mapon

On Wednesday July 28, Artūrs Toms Plešs, the Minister of Environmental Protection and Regional Development in Latvia, came to Mapon on a working visit to get to know the company and discuss using fleet management and other technologies to benefit the environment.

Continue reading “The Minister of Environmental Protection and Regional Development in Latvia visits Mapon”

Welke telematica oplossingen kunnen helpen bij het naleven van de Europese wetgeving inzake rij- en rusttijden?

Begin dit jaar benaderde een lokale bedrijfseigenaar Mapon voor een consultatie over naleving van de regels voor rij- en rusttijden van de digitale tachograaf en hoe telematica oplossingen zijn bedrijf in de toekomst zouden kunnen helpen. De situatie was als volgt: hij was op dat moment bezig met een rechtszaak waarin hij dreigde zijn vergunning te verliezen vanwege overtredingen op de tachograaf regels. Hoewel dit een veelvoorkomend verschijnsel is, is het ook gemakkelijk te vermijden. Van herinneringen en eenvoudige downloads van tachograafdata tot slimme analysetools die het denkwerk voor u doen, de introductie van telematica-oplossingen in uw wagenpark is misschien wel het antwoord dat u zoekt.

Continue reading “Welke telematica oplossingen kunnen helpen bij het naleven van de Europese wetgeving inzake rij- en rusttijden?”

Usein kysytyt kysymykset – Maponin käyttöönotto

Kokoamme tähän blogipostaukseen useimmin kysyttyjä kysymyksiä palvelumme käyttöönottoon liittyen.

Miten kirjaudun Mapon palveluun?

  • Saat käyttäjätunnukset sähköpostilla laitteiden toimituksen tai ensimmäisen asennuksen jälkeen.
  • Pääset kirjautumaan Mapon palveluun selaimessa nettisivuiltamme, ruudun oikeasta ylänurkasta kirjaudu -kohdasta.
  • Voit käyttää Mapon palvelua myös mobiilissa. Lataa Mapon -mobiilisovelluksemme sovelluskaupastasi (Android ja iOS). Pääset kirjautumaan sovellukseen samoilla käyttäjätunnuksilla kuin selaimessa.
  • Jos haluat luoda uuden käyttäjän: kirjaudu Mapon palveluun ja klikkaa asetukset > käyttäjät > luo uusi käyttäjä
  • Jos tunnuksesi eivät jostain syystä toimi, ota yhteyttä tukeemme: suomi@mapon.com, puh. 010 581 7770.

Miten kirjaudun Mapon GO -mobiilisovellukseen?

  • Lataa Mapon Go -sovellus sovelluskaupastasi (Android ja iOS).
  • Kirjaudu sisään kuljettajatunnuksilla (kuljettajatunnus on eri asia kuin käyttäjätunnus).
  • Jos haluat lisätä uuden kuljettajan: kirjaudu Mapon palveluun ja klikkaa kuljettajienhallinta > kuljettajaprofiilit > lisää kuljettaja.
  • Kuljettajatunnuksen ei tarvitse olla virallinen sähköpostiosoittesi. Sitä käytetään vain sovellukseen kirjautumiseen.
  • Jos tunnuksesi eivät jostain syystä toimi, ota yhteyttä tukeemme: suomi@mapon.com, puh. 010 581 7770.

Huom! Mapon ja Mapon GO -mobiilisovelluksemme ovat eri sovellukset hieman erilaisiin käyttötarkoituksiin. Lue lisää mobiilisovelluksistamme.

Miten voin aloittaa ilmaisen testijakson?

Meillä voit halutessasi testata palveluamme täysin veloituksetta ja sitoumuksetta. Pääset tutustumaan palveluumme rauhassa ja voit kokeilla sen eri ominaisuuksia. Testijakson aloittaminen on helppoa ja vaivatonta, eikä se sido sinua vielä mihinkään. Testijakson päätyttyä voit hypätä Maponin matkaan tai tarvittaessa palauttaa laitteet.

Käytännössä testijakson aloittaminen onnistuu seuraavasti:

  1. Ota meihin yhteyttä
  2. Tehdään yhdessä sinulle tai yrityksellesi yksilöllinen tilanne- ja tarvekartoitus puhelimitse.
  3. Toimitamme sinulle sovitut laitteet, käyttö- ja asennusohjeet ja tunnukset palveluumme.
  4. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä testijakson aikana, kysyy kuulumisiasi palvelun tiimoilla ja sopii kanssasi ajan käyttöopastukseen tarvittaessa.
  5. Teemme sinulle virallisen tarjouksen haluamistasi laitteista ja palvelun ominaisuuksista.
  6. Testijakson päätteeksi voit jäädä asiakkaaksemme ja ottaa Maponin palvelun käyttöön sinulle räätälöidysti. Jos et harmiksemme olisikaan tyytyväinen palveluumme, voit kieltäytyä tarjouksesta ja palauttaa laitteet meille. Odottamattomia laskuja ei tarvitse pelätä – laskutus ei käynnisty automaattisesti.

Miten käyttöönotto käytännössä tapahtuu?

Mahdollisen testijakson ja tarjouksen hyväksymisen jälkeen edetään seuraavasti:

  1. Mapon voi asentaa laitteet puolestasi sovitusti tai toimittaa itseasennettavat laitteet ja asennusohjeet sinulle postissa. 
  2. Saat kirjautumistunnukset toimituksen tai ensimmäisen asennuksen jälkeen sähköpostiisi.
  3. Saat käyttöopastuksen etänä tai tarvittaessa paikan päällä. Peruskäyttöön löytyy myös kirjalliset ohjeet.

Tarvitsen opastusta. Mihin voin ottaa yhteyttä?

  • Jos tilaat itseasennettavan laitteen suoraan kotiin, saat sen mukana kirjalliset käyttöohjeet.
  • Ota yhteyttä yhteyshenkilöihimme, jos tarvitset käyttöopastusta, kirjallisia ohjeita tai käytännön vinkkejä palvelun käyttöön.

Jos sinulla herää kysymyksiä palvelumme käyttöönottoon tai mihin tahansa muuhun liittyen, niin ole meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä.

Mitkä telematiikkaratkaisut voivat auttaa noudattamaan EU:n lainsäädäntöä ajo- ja lepoajoissa?

Tämän vuoden alussa paikallisen yrityksen omistaja kääntyi Maponin puoleen kuullakseen digitaalisten ajopiirtureiden sääntöjen noudattamista koskevista asioista ja siitä, miten telematiikkaratkaisut voisivat auttaa hänen yritystään tulevaisuudessa. Yrittäjän tilanne oli tämä: hän oli tuolloin osallisena oikeudenkäyntiprosessissa, joka uhkasi peruuttaa hänen ajo-oikeutensa ajopiirturisääntöjen rikkomusten vuoksi. Vaikka tämä onkin yleinen tilanne, se on usein myös helposti vältettävissä. Jos kaipaat muistutuksia, digitaalisten ajopiirtureiden perustietojen lataamista sekä automaattisia ja älykkäitä analyysityökaluja, telematiikkaratkaisujen käyttöönotto kalustossasi voisi olla etsimäsi vastaus.

Sekä EU:n tasolla että kansallisella tasolla on annettu useita säännöksiä, jotka koskevat ajopiirtureiden seurantaa. Tunnetuin niistä on Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 561/2006, ja nyt myös EU:n neuvoston hyväksymä Liikkuvuuspaketti. Vaikka nämä lait, niiden muutokset ja selitykset ovat laajasti saatavilla, on melkein mahdotonta tietää ja muistaa kaikki niiden yksityiskohdat itse. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle Maponin tarjoamat ratkaisut, jotka auttavat sinua hallitsemaan kalustosi ajopiirturitietoja ja varmistamaan, että noudatat aina EU:n sääntöjä ja määräyksiä.

Automaattinen digipiirturidatan etäluku

Kaikkein tärkein muistettava sääntö on 28 ja 90 päivän määräaika digitaalisten ajopiirturien tietojen lataamiselle. On käynyt ilmi, että lataaminen ei ole aina niin yksinkertaista ja sen tekemisestä useammin on hyötyä. Maponin digitaalisten ajopiirturitietojen etälatausominaisuuden avulla voit määrittää automaattisen tietojen lataamisen sekä kuljettaja- että ajoneuvokorteilta. Heti kun kuljettaja asettaa kortin ajopiirturiin, järjestelmämme tarkistaa automaattisesti, onko lataus tarpeen, ja käynnistää sen tarvittaessa.

Vastaanota ilmoituksia tulevista lepoajoista

Telematiikkalaitteet voivat seurata kalustosi reittejä reaaliajassa. Inhimillisten virheiden välttämiseksi Maponin avulla voit kytkeä päälle hälytyksiä, jotka ilmoittavat sinulle ja kuljettajalle tulevasta lepoajasta. Näin voidaan varmistaa, ettei kuljettaja epähuomiossa unohda tai sivuuta lepoaikaa. Lisäksi, jos yhdistät tämän ominaisuuden reittisuunnittelu ominaisuuteemme, voit lisätä lepoajat myös ennalta suunniteltuihin reitteihin ja jopa valita paikan lepoajalle.

Ajopiirturitietojen analysointiominaisuudet

Vaikka yllä mainituilla ominaisuuksilla pääsisit hyvin alkuun, miksi tyytyisit vain niihin, kun tarjolla on vielä lisää hyödyllisiä ominaisuuksia? Telematiikkaratkaisut yhdessä Tachogram ajopiirturitietojen analysointityökalun kanssa takaavat kaiken yrityksesi ajopiirturidatan täydellisen ja helpon hallinnan.

Tachogram on kehitetty kaikkien voimassa olevien EU:n sääntöjen ja määräysten mukaisesti huomioiden myös tuoreen EU:n neuvoston hyväksymän Liikkuvuuspaketin vaatimat muutokset. Voitkin siis olla varma, että heti kun asiaankuuluvat tiedot on ladattu, Tachogram käsittelee ne vaatimusten mukaisesti, ja johtajasi pystyvät seuraamaan kaikkea paljon nopeammin ja helpommin. Lisäksi Mapon API -integraatioiden ansiosta kaikki nämä tiedot ovat saatavilla suoraan Mapon palvelusta. Säästät siis aikaasi ja energiaasi, kun tietoja ei tarvitse kerätä erikseen monilta eri alustoilta.

Tachogramin mobiilikäyttö kuljettajillesi

Mitä tulee ajoaikojen seurantaan, kuka sen voisikaan tehdä paremmin kuin kuljettajat itse? Tachogramiin voit perustaa tilit helposti myös kuljettajillesi. Oman tilinsä avulla kuljettajat voivat helposti seurata omia ajo- ja lepoaikojansa, aikataulujansa ja jopa rikkomuksiansa. Näihin tietoihin kuljettajat pääsevät käsiksi joko verkkoselaimen kautta tai käyttämällä Tachogram mobiilisovellusta, joka on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille.

Riskienhallinnassa auttavat ominaisuudet

Tachogram tarjoaa myös monenlaisia raportteja, jotka auttavat sinua niin sisäisessä EU lakien noudattamisen valvonnassa kuin myös kuljettajiesi aikataulujen, työaikojen, palkkojen ja muiden asioiden hallinnassa. Kuljettajan riskiluokitusraportti kerää tietoja työkalun rekisteröimistä rikkomuksista. Työkalu arvioi jokaisen rikkomuksen, ja sen avulla on helppo havaita kalustosi kuljettajista ne, jotka osoittavat taipumusta ajo- ja lepoaikasääntöjen rikkomiseen.

Kouluta kuljettajiasi

On selvää, että ajopiirturien tietojen analysointityökalu pystyy rekisteröimään kunkin kuljettajan rikkomukset. Niistä rankaiseminen ei kuitenkaan auta, jos kuljettaja ei tiedä toimineensa väärin. Tachogramin avulla kuljettajat voivat nähdä rikkomuksensa ja jopa tarkan lainkohdan, jota kuljettaja on rikkonut. Auttaaksemme yrityksiä kuljettajien kouluttamisessa olemme luoneet myös tulostettavia lomakkeita. Järjestelmän lisäetuna on se, että johtajillasi on mahdollisuus käydä henkilökohtaista keskustelua kuljettajien kanssa, selittää ongelmat ja pyytää heitä allekirjoittamaan lomake, jossa kuljettaja lupaa pidättäytyä vastaavista rikkomuksista tulevaisuudessa. Jos kuljettajien riskiluokitus on jatkuvasti korkea, voit aina harkita lisäkoulutuksen järjestämistä tiimillesi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että monet Maponin asiakkaat käyttävät tällä hetkellä telematiikkaan perustuvia työkaluja varmistaakseen, että heidän tiiminsä noudattavat EU:n ajo- ja lepoaikasäännöksiä. Ratkaisumme antavat sinulle mahdollisuuden:

  • Ajastaa säännöllisen ajopiirturien etälatauksen varmistaen, että noudatat aina komission asetusta (EY) N:o 561/2006;
  • Seurata työntekijöiden ajoaikoja reaaliaikaisten tietojen ja ilmoitusten avulla;
  • Suunnitella reittejä ja lepopaikkoja matkan varrelle ajopiirturilainsäädäntöä noudattaen;
  • Tarkastella jo aiemmin analysoitua ajopiirturidataa säännöllisesti riskien hallitsemiseksi;
  • Välittää tietoja kuljettajille mobiilisovellusten kautta.

Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä, jos sinunkin tiimisi voisi hyötyä ratkaisuista, joiden avulla voidaan välttää EU:n sääntöjen rikkomisesta seuranneita oikeudellisia haasteita.

¿Qué soluciones telemáticas pueden ayudarle a cumplir la legislación de la UE sobre tiempos de conducción y descanso?

A principios de este año, el propietario de una empresa local se puso en contacto con Mapon para que le asesorara sobre el cumplimiento de la normativa del tacógrafo digital y sobre cómo las soluciones telemáticas podrían ayudar a su negocio en el futuro. La situación era la siguiente: en ese momento estaba lidiando con un caso judicial que amenazaba con la revocación de su licencia debido a las infracciones de la norma sobre tacógrafos. Aunque esto es algo habitual, también es fácilmente evitable. Desde recordatorios y descargas de datos básicos del tacógrafo hasta herramientas de análisis inteligentes que piensan por usted, la introducción de soluciones telemáticas en su flota puede ser la respuesta que está buscando.

Hay varios reglamentos dictados a través de la UE e incluso otros adicionales a nivel nacional que se refieren a cuestiones de seguimiento del tacógrafo, siendo los más conocidos el Reglamento (CE) nº 561/2006 y, ahora, el paquete de movilidad. Y aunque estas leyes, enmiendas y explicaciones están ampliamente disponibles, es casi imposible hacer un seguimiento de cada detalle, si uno decide hacerlo por sí mismo. En este artículo le presentaremos las soluciones de Mapon que pueden ayudarle a gestionar los datos del tacógrafo de su flota y asegurarse de que siempre cumple con las normas y reglamentos de la UE.

Continue reading “¿Qué soluciones telemáticas pueden ayudarle a cumplir la legislación de la UE sobre tiempos de conducción y descanso?”

Millised telemaatilised lahendaused aitavad järgida ELi sõidu- ja puhkeaja eeskirju?

Käesoleva aasta alguses pöördus üks kohalik ettevõtja Maponi poole, et saada nõu digitaalse sõidumeeriku eeskirjadele vastavuse teemal ning kuidas telemaatilised lahendused võiksid tema ettevõttele tulevikus kasuks tulla. Olukord oli järgmine – ettevõtjal oli just käsil kohtumenetlus, mille tulemusel võis ta kaotada sõidumeeriku reeglite rikkumise tõttu oma juhiloa. See sage nähtus on aga hõlpsasti välditav. Telemaatikalahenduste kasutuselevõtt teie sõidukipargis, alates meeldetuletustest ja põhiliste sõidumeerikute andmete allalaadimisest kuni arukate, teie eest mõtlevate analüüsivahenditeni, võib olla vastus teie probleemidele.

ELis on välja antud mitmeid sõidumeerikute järgimise teemat käsitlevaid määrusi ning riiklikul tasandil on kehtestatud ka neid täiendavaid määrusi. Neist kõige tuntumad on määrus (EÜ) Nr 561/2006 ja nüüd – liikuvuspakett. Kuigi nimetatud seadused, muudatused ja selgitused on hõlpsasti kättesaadavad, on iseseisvalt peaaegu võimatu kõiki üksikasju järgida. Käesolevas artiklis tutvustame Maponi lahendusi, mis aitavad hallata teie sõidukipargi sõidumeerikute andmeid ja tagavad püsiva vastavuse ELi eeskirjadele ja määrustele.

Continue reading “Millised telemaatilised lahendaused aitavad järgida ELi sõidu- ja puhkeaja eeskirju?”

Какие телематические решения могут помочь соблюдать правила ЕС, регулирующие режим вождения и отдыха?

В начале этого года владелец местного бизнеса обратился в Mapon за консультацией по вопросам соблюдения правил использования цифрового тахографа, а также поинтересовался тем, как телематические решения могут помочь его бизнесу в будущем. Ситуация была следующей: на момент обращения владелец бизнеса участвовал в судебном разбирательстве, грозившем ему отзывом лицензии из-за нарушений правил использования тахографа. Несмотря на то, что это обычное явление, его также легко можно избежать. От напоминаний и скачивания основных данных тахографа до аналитических смарт-инструментов, которые будут думать за тебявнедрение телематических решений в твоем автопарке может стать тем ответом, который ты ищешь.   

На уровне ЕС, а также на национальном уровне издано несколько нормативных актов, которые регулируют вопросы контроля тахографов. Наиболее известным из них является Регламент (EC) № 561/2006 , а теперь и Пакет мобильности. Несмотря на то, что все эти законы, поправки и пояснения доступны широкой общественности, практически невозможно отслеживать каждую деталь, если ты делаешь это самостоятельно. В этой статье мы познакомим тебя с решениями Mapon, которые могут помочь управлять данными тахографов твоего автопарка и всегда соблюдать правила и нормы ЕС.

Continue reading “Какие телематические решения могут помочь соблюдать правила ЕС, регулирующие режим вождения и отдыха?”