Mapon-miesten Jani Asunmaan ja Toni Pulliaisen kesäkuulumiset!

Eräänä aurinkoisena kesäpäivänä nautin taas siitä, että olen saanut Maponilla tehdä kesätyötä etänä. Paikkaan ja aikaan sitoutumattomana. Siirsin officen muutamaksi tunniksi Nokian Rivergolfin terassille ja tein töitä raikkaassa ulkoilmassa. Tapasin Mapon-miehet Jani Asunmaan ja Toni Pulliaisen heidän golfkierroksensa päätteeksi. Golf on lähellä molempien sydäntä ja golf lukeutuu ehdottomasti heidän kesiensä lempiaktiviteetteihin. Nokian Rivergolf sai paljon kiitosta Mapon-miehiltä. Asunmaa kehuu golfia fantastiseksi lajiksi, joka on hänelle kuin henkireikä. Golfkentillä hän pystyy hetkeksi rentoutumaan. Mistähän lienee Mapon Golf Roadshow’n idea lähteneen liikkeelle.. Ajatuksena Mapon-miehillä on järjestää myös kunnon Mapon -golfkilpailut myöhemmin. Toki firman omat kisat ovat olleet jo pystyssä! Eikä tietenkään unohdeta: Mapon paikantaa monen muun lisäksi myös golfbägit!

Jani Asunmaa, Maponin toimitusjohtaja, ei ole paljoakaan ehtinyt lomailla. Työtä ja vapaata on yrittäjänä todella vaikea erotella. Maponilla töitä tehdään asiakkaan ehdoilla ja mennään asiakkaan mukaan. Siksi työt voivat tulla nopealla aikataululla. Tällöin perhe, kaverit ja vapaa-aika joutuvat välillä odottamaan liikaakin. Yrittäjyydessä Asunmaa kuvailee vaikeaksi juuri sen, että läheisten kanssa haluaisi olla enemmän ja useammin läsnä. Töistä on kuitenkin välillä todella vaikea irtautua. Vaikka yrittäjyys ja sen tuomat haasteet ovat aika ajoin hyvin aikaavieviä, Asunmaa on ylpeä valitsemastaan polusta. Asunmaa aikoo syyskuussa pitää pari viikkoa lomaa antaen aikaa perheelle ja vapaalle.

Myös Toni Pulliainen myöntää, että töistä on vaikea irtautua lomallakin. “Nyt voi kuitenkin hyvillä mielin lomailla tietäen, että meillä on erittäin hyvät ihmiset töissä tällä hetkellä ja meidän työyhteisöömme voi luottaa”, Pulliainen kertoo. Hänen kesänsä on kulunut golffaillen, pojan kanssa uiden ja keleistä nauttien.

Maponin tulevaisuus näyttää erinomaiselta ja valoisalta. Kysyntää on paljon ja kasvu tulee jatkumaan. Maponin liikevaihto on 80% suurempi kuin vuosi takaperin ja tilauskanta on kasvanut 200% viime vuoteen verrattuna. Palvelua kehitetään asiakkaiden kanssa yhdessä aina vaan paremmaksi ja mieluisammaksi. “Asiakkaita tulee ja kysyntää Maponilla riittää, koska työtä todellakin tehdään asiakkaiden ehdoilla. Sopimukset ovat toistaiseksi voimassaolevia, eli meidän on oltava nöyriä ja palvella parhaalla mahdollisella tavalla”, Asunmaa selittää. Asiakas voi lähteä heti ilman sanktioita ja näin asia halutaan myös pitää. Ei rahoitusta, ei määräaikaa. Asunmaa on vilpittömästi sitä mieltä, että näin kuuluu toimia ja näin voidaan tarjota asiakkaalle paras mahdollinen palvelu.

“Yrittäjyydessä ylivoimaisesti parasta on vapaus”, kertoo Asunmaa, “mutta vastapainona haasteena on se, että yrittäjän on vastattava aina yrityksen taloudesta ja huolehdittava riittävästä kassavirrasta. Tämä kuitenkin kuuluu yrittäjyyteen.” Toni Pulliainen kuvaili yrittäjyyden haasteeksi myös sen, että oppii oikeasti luottamaan työntekijöihinsä. Kun oppii luottamaan työntekijöihin, ei tarvitse itse olla mukana kaikessa. Näin uskaltaa välillä itse irtautua töistä tai lomailla, kun luottaa, että oma hyvä tiimi hoitaa kyllä asiat!

Nuorten yrittäjyyttä Asunmaa kuvailee seuraavasti: “Yhteiskunnan pitäisi tukea yrittäjyyttä enemmän ja yrityksen perustamisesta pitäisi tehdä hieman helpompaa. Nuorten on vaikeaa perustaa yritystä, koska yrityksen perustaminen vaatii pääomaa tai lainarahan saantia. Ei yrittäjyys tietenkään kaikille sovi ja se vaatii paljon luonnetta. Potentiaalia kuitenkin nuorisosta löytyy paljon! Totuus on kuitenkin se, että yrittäjyys vaatii äärettömän paljon työtä ja siihen täytyy olla valmis” Asunmaa painottaa myös sitä, että Suomi tarvitsee yrittäjiä. Yritykset työllistää ja se on tulevaisuudessa todella tärkeää. Ihmisten palkkaaminen pitäisi tehdä entistä helpommaksi, jotta yrityksiä saataisiin paremmin liikkeelle. Asunmaa korostaa sosiaalisten taitojen merkitystä nykypäivänä työelämässä. Aktiivisuus ja oma-aloitteisuus ovat tärkeät piirteet työntekijöissä.

Leave a Reply