Mapon ja Movit yhteistyössä – asiakkaalle lisähyötyä!

Helsingissä tutustuin Maponin yhteistyökumppaniin Intoit:iin ja tarkemmin heidän tuotemerkkiinsä Movit:iin. Tapasin yrityksen omistajan ja toimitusjohtajan Lauri Savolaisen Helsingissä. Lauri tiesi jo 15-vuotiaana, että IT-ala vie hänet mennessään. Opiskeluiden ohella työelämä vei Laurin mennessään. “IT-ala on kuitenkin jatkuvaa oppimista. Osaaminen vanhenee erittäin nopeasti ja koko ajan täytyy opiskella lisää, jotta pysyy ajan hermolla”, Lauri kertoo.

Intoit Oy on perustettu vuonna 2011 ja se työllistää 4 ihmistä. Intoit yrityksen ykköstuotemerkki on Movit, joka on palvelu ja järjestelmä henkilökuljetusten hallintaan. Se on lähtenyt liikkeelle koulukuljetuksista, mutta nykyään Movit on paljon käytössä myös takseissa ja pikkubusseissa. Movit reitittää kuljetukset helposti valmiiksi aikaa ja vaivaa säästäen. Järjestelmä on nykyaikainen ja helposti omaksuttava. Koulukuljetusten osalta järjestelmä on hyvin edistynyt ja ajan tasalla. Järjestelmän käyttöönotto on nopeaa ja vaivatonta. Järjestelmää ja palvelutarjontaa kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja tarjoamaan uusia päivityksiä, joista voisi olla kaikille hyötyä. Asiakaslähtöisyys on tärkeässä arvossa.

Koko yrityksen järjestelmä perustuu digitaalisuuteen. Yritys pyrkii vähentämään turhaa paperien pyörittelyä ja excel-listojen lähettämistä. Jos esimerkiksi koulukuljetuslistoja tulostetaan ja ne hukkuvat, ihmisten tietoturvariski on suuri. Siksi olisi tärkeää päästä eroon tietojen tulostamisesta. Movit ei siis tulosta tietoja ollenkaan, vaan kaikki säilyy järjestelmässä suojattuna. Movit:ia pintegroidaan osaksi koulujen järjestelmiä ja lukujärjestystietoja, jotta saataisiin monia turhia vaiheita kuljetuksen ja oppilaiden sekä huoltajien väliltä pois. Savolainen haluaisi, että tulevaisuudessa sekä koulu, kuljetusyrittäjä ja huoltaja pystyisivät kommunikoimaan keskenään syöttämällä ja katsomalla tietoja samassa järjestelmässä helpottaen ajan tasalla pysymistä.

Kysyin Laurilta, mikä hänen työssään on kaikkein parasta. “Asiakkaiden auttaminen ja palveleminen, oikeiden ongelmien ratkaiseminen ja vapaus”, hän vastasi. Vapaudella Lauri tarkoittaa sitä, että yrittäjänä hänellä on vapaat kädet. Yritystä voi kehittää haluamaansa suuntaan ja omaa työaikatauluansa ja työtapaansa saa itse säädellä ja muokata. Päiviin kuuluu toimistolla työntekoa, tiimin kanssa työskentelyä: tuotekehittelyä ja ajan tasalla pysymistä, asiakaskäyntejä ja muuta vastaavaa. Kun nämä niinkutsutut “päivätyöt” ovat tehty, kuluu aikaa myös ohjelmointiin ja koodaukseen. Työpäivät eivät noudata täysin tiettyä kaavaa.

Lauri on toiminut yrittäjänä jo vuodesta 2005 lähtien.Yrittäjyys oli alussa osa-aikaista opiskeluiden ohella, mutta nyt se on ihan kokopäiväistä. Yrittäjän työ on täysipäiväistä ja vapaa-ajan ja työn raja hälvenee, koska yrittäjyys on elämäntapavalinta. Yrittäjä on täydessä tulosvastuussa ja yrittäjällä on oltava halua ja intohimoa palvella asiakasta ja tehdä työtään. Lauri kuvailee yrittäjyyttä mielestäni paremmin, kuin olen koskaan aiemmin kuullut: “Minulle yrittäjyys on sitä, että työ, opiskelu, vapaa-aika, harrastus ja ystävät ovat kaikki laitettu tehosekoittimeen ja painettu nappia.” Tällä Lauri tarkoittaa sitä, että vapauden ja vastuun sekä työn ja vapaan raja on hälvennyt, mutta se ei haittaa. Työ ei tunnu niinkään työltä, vaan myös harrastukselta ja elämäntavalta.

Yrityksen lähitulevaisuuden näkymiin kuuluu tilausapplikaatioiden ja integraatioiden kehitys. Lauri Savolainen korostaa, että järjestelmää halutaan koko ajan kehittää paremmaksi ja helppokäyttöisemmäksi. Sitä integroidaan toimivaksi yhdessä esimerkiksi koulujen järjestelmien kanssa yhdessä, jotta se olisi koulukyyditsemisen osalta jälleen helppokäyttöisempi. Tarkoituksena olisi kehittää myös “miniversiota” pienemmille yrittäjille. Näin voitaisiin palvella mahdollisimman monenlaisten asiakkaiden tarpeita. Movitin tavoitteena on olla johtava koulukuljetusten hallintajärjestelmä. Kaikkien muidenkin henkilökuljetusten saralla Movit pyrkii ottamaan haltuun Suomen markkinat ja mahdollisesti tähtäämään myöhemmin myös kansainvälisille markkinoille!

Intoit yrityksen yhteistyö Maponin kanssa on tuoretta. Maponin palvelu on otettu käyttöön noin puoli vuotta sitten. Mapon ja Intoit tekee myös myyntiyhteistyötä ja vinkkailevat toisilleen potentiaalisista asiakkaista. Kehitteillä on Maponin kalustonhallinnan yhdistäminen Movitin järjestelmään, jolla voitaisiin saada kuljetusyrityksille paljon lisähyötyä. Movitissa tuodaan Maponin keräämä ja koostama tieto Movitin ajojärjestelijöiden päivittäiseen käyttöön, jotta asiakas saa lisähyötyä ja voidaan yhdistää kahta asiakkaalle tarpeellista palvelua. Tarkoituksena on Maponin kanssa tuottaa yhdessä lisäarvoa asiakkaalle. Tällaista lisäarvoa ovat esimerkiksi kilometrimäärät, kuljettajan ajoneuvon käyttö tai ajotavan seuranta sekä ajoneuvon hälytys ja huoltotarpeet. Tällaisten tietojen tarpeet saataisiin Maponin avulla Movitia käyttävien kuljetusyrittäjien saataville samasta järjestelmästä. Maponin integrointi osaksi Movitin palvelua on onnistunut nopeasti ja sujuvasti.

Leave a Reply