Maponist saab üks juhtivaid sõidukipargi haldamise ettevõtteid Eestis

Draugiem Groupi ettevõte Mapon laiendab oma tegevust Eestis, omandades 100% telematika ettevõtte CarCops aktsiatest. Ühinemise tulemusel saab Maponist TOP3 sõidukipargi haldamise ettevõte Eestis, pakkudes sõidukipargi haldamise teenuseid enam kui 8000 sõidukile Eestis.

Nii Mapon kui ka CarCops pakuvad sõidukipargi haldamise ja GPS-jälgimise teenuseid nii era kui äriklientidele, et tagada ressursside tõhus juhtimine, parem liiklusohutus ja ettevõtte jätkusuutlikkus. Mõlemad ettevõtted on ainuüksi viimase aasta jooksul saavutanud hüppelise kasvu – Mapon Estonia kasvatas oma käivet peaaegu 40% võrra, ulatudes 270 000 euroni, ja CarCops 51% võrra, ulatudes 700 000 euroni.

“Oleme Eesti turul tegutsenud alates 2019. aastast ning CarCopsi omandamine tugevdab meie senist äritegevust märkimisväärselt. Usun kindlalt, et see tehing võimaldab meil mitte ainult viia oma äri järgmisesse kasvufaasi, vaid ka saada juhtivaks teenusepakkujaks Eestis ja laieneda teistesse Põhjamaadesse,”

ütleb Maponi kaasjuht Ingus Rūķis. “Me jagame sarnaseid äriväärtusi – pakkuda parimat teenust ja tuge, ausust ja läbipaistvust – ning ootame huviga CarCopsi meeskonna integreerimist Mapon Groupi,” lisab ta.

“Aja jooksul on mõlemal ettevõttel kujunenud välja erinevad tugevused, mida saab nüüd kasutada tulevase ärikasvu edendamiseks. CarCopsil on suurepärane tehniline ja tugimeeskond, mis täiendab Maponi teadmisi müügi ja tarkvaraarenduse valdkonnas. See ühinemine loob väga tugeva sünergia kahe ettevõtte vahel, et pakkuda klientidele üle maailma suurepärast teenuse kvaliteeti,” selgitab CarCopsi juht Riho Pihlakas.

Mapon Eesti ja CarCopsi ühinemine toimub juunis. Edaspidi hakkab ettevõte tegutsema Mapon Estonia nime all. Ettevõte on seni sarnaselt omandanud ettevõtteid Taanis (Danfleet) ja Soomes (Mappon Finland Oy) ning mitmekesise kliendiportfelli Leedus. Lisaks on Maponil filiaal Barcelonas ning esindused Helsingis ja Taanis.