19.05 trucking: Mapon platformą tikriname kaip Instagram

19.05 trucking transporto versle veikia nuo 2021 m. ir naudoja Mapon sprendimus nuo pat pirmos dienos. Pabendravome su įmonės savininkais Artur Dukalsky ir Pavel Korol, kad sužinotume, kaip mūsų sprendimai padėjo naujai įmonei augti ir teikti kokybiškas paslaugas labai konkurencingoje pramonėje.

Kodėl Mapon?

Artur pradeda teigdamas, kad kai jie su Pavelu įkūrė įmonę, iš karto buvo aišku, kad reikia naudoti telematikos sprendimus. Abu 19.05 trucking įkūrėjai turėjo teigiamos patirties su Mapon savo ankstesnėje darbo vietoje ir jiems patiko logiška, patogi platformos sąsaja bei platus funkcionalumas.

Rodomas darbo stalas su dviem atidarytais nešiojamaisiais kompiuteriais. Pirmame plane stovi stiklinė vandens, o antrame plane – interviu besiruošiantis asmuo.
Mapon komanda ruošiasi pokalbiui su 19.05 trucking

Dabar Artur ir Pavel, kaip vadovai, ir toliau gauna naudos iš Mapon – jų įmonė naudoja beveik visus mūsų siūlomus sprendimus. Vairuotojų elgsenos stebėjimas ir transporto priemonių parko degalų valdymas yra ypač vertinami, nes šie sprendimai padeda greitai nustatyti išteklių taupymo galimybes, o naujai įmonei tai ypač svarbu.

Svarbiausi Mapon sprendimai

Apskritai, transporto priemonių parko vadovai pirmiausia pastebi ir jaučia didelių degalų sąnaudų poveikį. Norint pagerinti šį rodiklį, labai svarbu stebėti degalų sąnaudas ir analizuoti vairuotojų elgseną.

Pirmasis sprendimas padeda kovoti su degalų švaistymu ir vagystėmis, o antrasis sprendimas nustato įvairius degalus eikvojančius vairavimo įpročius.

19.05 trucking aktyviai naudojasi abiem sprendimais, todėl mums, Mapon, buvo ypač įdomu išgirsti, kokių rezultatų padėjo pasiekti mūsų platforma.

Vairuotojai dabar prašo degalų kontrolės

Visose 19.05 trucking transporto priemonėse yra įrengtos degalų plūdės. Šis sprendimas užtikrina visus įmonės darbuotojus, kad jų darbas atliekamas sąžiningai.

Artur atkreipia dėmesį, kad vairuotojai taip pat vertina šį požiūrį – net ir tada, kai kuro plūdės dar nebuvo sumontuotos, darbuotojai žinojo, kad bendrovė naudoja jutiklius kuro lygiui matuoti ir gerbė šį sprendimą.

Vyksta interviu Mapon biure: pirmame plane esanti moteris užduoda klausimą, o antrame plane esantis vyras atsako.
Artur Dukalsky paaiškina, kaip 19.05 naudoja Mapon sprendimus

Artur prisimena atvejį, kai kažkas bandė pavogti degalus iš stovinčios transporto priemonės. Po šio incidento bendrovės vairuotojai patys pareikalavo įdiegti pilną degalų stebėjimo sistemą su signalizacija.

Dabar 19.05 trucking darbuotojai gali jaustis saugūs, nes jų degalus saugo signalizacijos sistema. Apie tai pranešama ir ant transporto priemonės užklijuotais lipdukais, kad nusikaltėliai žinotų, jog bandyti vogti degalus neverta.

Vairuotojų elgsenos stebėjimas mažina išlaidas

Mapon vairavimo elgsenos sprendimas matuoja aštuonis parametrus – keturis rizikingo ir keturis saugaus vairavimo modelius.

19.05 atstovai nurodo, kad analizuoti įvertinimus dėl staigaus stabdymo ar greitėjimo prasmingiau ilguoju laikotarpiu, pvz., per vienerius metus. Tokios vairavimo elgsenos poveikį galima nustatyti kasmet atliekant transporto priemonės techninę apžiūrą ir remontą.

Tačiau degalų sąnaudos iš karto daro poveikį įmonei, todėl svarbu nustatyti vairuotojus, kurių vairavimo stilius yra neefektyvus. Būtent todėl 19.05 naudoja Mapon vairavimo elgsenos sprendimą.

Įmonės savininkai pateikė konkretų pavyzdį, kaip vairavimo elgsenos analizė padėjo nustatyti ir pagerinti neefektyvų vairavimą. Degalų sunaudojimo ataskaitos padėjo nustatyti vairuotoją, kuris sunaudodavo daugiausiai degalų, nors jo bendras vairavimo stiliaus įvertinimas nebuvo itin blogas.

Štai ką sako Pavel:

Pats keletą kartų važiavau su šiuo vairuotoju ir supratau, kad jis sunkvežimį vairuoja kaip lengvąją transporto priemonę.

Aptarėme situaciją su vairuotoju, o kiekvienos dienos pabaigoje siunčiau jam informaciją iš Mapon. Reguliariai kalbėdavomės telefonu ir aptardavome kasdienius rezultatus. Eksperimentavome, kur, kaip ir kokiu greičiu sukti, ir tai darėme maždaug mėnesį, kad vairuotojas išsiugdytų naujus įpročius.“

Po šių mokymų vidutinės degalų sąnaudos sumažėjo 2 litrais 100 km, o tai leido sutaupyti 300 eurų per mėnesį.

Grįžtant prie vairuotojų įvertinimų, jie iš pat pradžių 19.05 įmonėje jau buvo geri. Įmonės vadovai paaiškina, kad taip yra todėl, kad jie samdo tik patyrusius vairuotojus. Tačiau praktiškai geras vairavimo lygis ne visada reiškia mažas degalų sąnaudas. Todėl 19.05 vadovai pabrėžia, kad svarbu kalbėtis su vairuotojais ir mokyti juos, kaip sutaupyti pinigų keičiant vairavimo stilių.

Vairavimo analizės duomenys vairuotojų mokymui

Pavel įmonėje yra atsakingas už vairuotojų mokymą, nes jis daug metų vairuoja ir toliau pristato krovinius Europoje. Jis taip pat turi „YouTube“ kanalą Pavel Korol Live, skirtą tolimųjų reisų vairuotojo darbui.

Sunkvežimio vairuotojas dalijasi patirtimi apie transporto priemonių parko valdymo sprendimus, sėdėdamas prie biuro stalo paprastame fone.
Pavel Korol kalba apie vairuotojų mokymą 19.05 trucking įmonėje

Abu vadovai pažymi, kad jiems pasisekė, jog įmonėje jiems buvo paskirtos tam tikros pareigos. Artur yra labiau biuro darbuotojas, dirbantis su skaičiais ir žiūrintis į transporto priemonių parko valdymą iš efektyvumo perspektyvos, o Pavel palaiko ryšį su vairuotojais ir tuo, kas vyksta kelyje. Todėl jis atsakingas už darbuotojų bendravimą ir mokymą.

19.05 vadovai pažymi, kad patyrusio vairuotojo atsiliepimus ir pasiūlymus darbuotojai priima daug geriau nei biuro specialisto pastabas.

Kalbėdami su vairuotojais jų kalba galite pasiekti geresnių rezultatų. Tikslas nėra kontroliuoti dėl pačios kontrolės ar primesti tam tikras vairavimo normas, bet parodyti, kaip geriau vairuoti, naudojantis Mapon surinktais duomenimis.

Raudonas sunkvežimis su 19.05 logotipu, pastatytas prie Mapon biuro, su Mapon logotipu, matomu pastato išorėje.
Vienas iš 19.05 sunkvežimių, lankantis Mapon

Mums Mapon yra transporto priemonių parko valdymo Instagram

„Kasdien tikriname, kas naujo, ar visi žino naujienas. Turiu pasakyti, kad būna rytų, kai pirmiausiai pažiūriu į Mapon vadovo programėlę ir patikrinu, ar viskas yra taip, kaip turėtų būti.

Kaip kiti žmonės tikrina Instagram, taip mes transporto sektoriuje tikriname Mapon.

Dėl išsamios transporto priemonių parko stebėsenos mes teikiame aukšto lygio paslaugas, o mūsų klientai yra labai patenkinti, vertindami tai, kad beveik nebūna vėlavimų. Tačiau viso to fone vyksta mūsų darbas, kuriame, padedami Mapon, stebime viską, kas vyksta.“

– sako Artur.

Tachogram greitam darbo užmokesčio apskaičiavimui

Kadangi 19.05 trucking veža krovinius visoje Europos Sąjungoje, ji taip pat aktyviai naudoja Tachogram platformą vairuotojų darbo ir poilsio laikui stebėti. Kita priežastis, dėl kurios buvo pasirinktas šis sprendimas, buvo poreikis turėti patogią apskaitos sistemą, nes įmonėje už darbo užmokesčio apskaitą atsakingas vienas asmuo: Artur.

„Kaip asmuo, atsakingas už duomenų tvarkymą, galiu lengvai gauti ataskaitas, suapvalinti kelionės išmokas ir spręsti kitus finansinius klausimus.

Darbo užmokesčio skaičiavimas tapo 100 % lengvesnis, net nežinau, kaip būčiau tai padaręs be Tachogram. Apskaičiuoti 10 žmonių atlyginimus užtrunka iki valandos, nes jau turiu paruoštą ataskaitą, kurią reikia išsiųsti buhalteriui.“

Kitas ne mažiau svarbus Tachogram privalumas yra galimybė lengvai laikytis ES darbo ir poilsio laiko taisyklių. Kadangi šių taisyklių turi laikytis ne tik vairuotojai, bet ir įmonės, būtina tiksliai registruoti darbo ir poilsio laiką. Jei Tachogram nesuteiktų šio skaidrumo, įmonei kiltų didelė rizika gauti dideles baudas.

Mums nebereikia rūpintis kortelių ir tachografo duomenų nuskaitymu per teisės aktuose nustatytą laiką – viskas automatizuota. Mums tai sumažina galvos skausmą.“

– atkreipia dėmesį Artur.

Pavel priduria, kad vairuotojai jau taip priprato prie Tachogram, kad labai nerimauja, jei platforma neveikia taip, kaip turėtų. Kartą Tachogram buvo nepasiekiama, nes reikėjo pakeisti tachografą ir pašalinti įmonės kortelę. Per tas kelias dienas įmonė sulaukė daugybės žinučių ir skambučių iš vairuotojų, kurie nerimavo, kad Tachogram neveikia.

19.05 rekomenduoja Mapon visiems

19.05 trucking įkūrėjai turėjo galimybę pamatyti Mapon privalumus ir kaip darbuotojai, ir kaip vadovai. Dabar Artur ir Pavel rekomenduoja Mapon visiems, dirbantiems transporto srityje.

Esame tarsi Mapon ambasadoriai – visiems pažįstamiems apie šį sprendimą pasakojame ir rekomenduojame.

„Girdėjau, kad žmonės, dirbantys įmonėse, kurios nesinaudojama Mapon, skundžiasi, kad trūksta funkcijų. Mes visada jiems sakome, kad Mapon įdiegimas visiškai išspręstų jų problemas. Tiesą sakant, nesu tikras, kaip be Mapon valdytume savo veiklą.“

– daro išvadą Artur.

Norite optimizuoti savo transporto priemonių parko valdymą ir užtikrinti kokybišką bei patikimą veiklą? Susisiekite su mūsų komanda, ir mes parengsime individualų pasiūlymą pagal jūsų įmonės poreikius ir galimybes!

CategoriesLT