Ettevõtte Cēsu alus kogemus – sujuv suhtlus ja töötajate haldus Maponiga

Läti suurim õlletehas Cēsu alus haldab 64 sõidukiga sõidukiparki ja kasutab Maponi teenuseid alates 2010. aastast. Ehkki koostöö alguses oli jälgimisseade vaid mõnel autol, on ettevõte viimastel aastatel tasapisi ühendanud Maponi platvormiga üha rohkem seadmeid. 

Nüüdseks on Cēsu alus varustanud peaaegu kogu sõidukipargi ning ühendas 2024. aasta jaanuaris ka rakenduse Mapon GO, et töötajatega hõlpsamalt suhelda. Seega otsustasime, et nüüd on suurepärane aeg rääkida Cēsu aluse ohutusspetsialisti ja sõidukiparki juhiga Imants Pūcega ettevõtte kogemusest Maponi lahendustega.

Täiustatud marsruudi planeerimine ja reaalajas jälgimine

Maponiga on müügijuhtide igapäevane tööelu selgelt paranenud. Üheks kasulikumaks lahenduseks on sõidukite reaalajas jälgimine GPS-i abil, marsruudi planeerimine ja geotarastus. Nüüd saavad müügijuhid hõlpsasti graafikut jälgida ja tagada, et müügiesindajad on käinud kõikides kauplustes ja külastanud kõiki kliente, mis oli kavas.

Lisaks saavad juhid nende andmete abil valmistuda eelseisvaks tööks, sest selle teabe põhjal planeeritakse ja kohandatakse marsruute. Lisaks aitab ettevõtet hädaolukordades ka reaalajas asukoha määramine. Imants märgib:

„Mapon on väga kasulik, kui teel olles on abi vaja. Sõidukit reaalajas jälgides leian auto asukoha kiiresti üles ja saadan abi.“

Tõhusam sõidukijuhi tootlikkuse läbivaatus

Vestluse käigus jagas ettevõte oma kogemusi veel kahe väärtusliku lahendusega – sõidukipargi tõhusus ja sõidukijuhi käitumise analüüs. Cēsu alus jälgib töötajate sõidukiirust, et nad liikluseeskirju järgiksid. Näiteks ütles Imants, et saab rikkumisest kohe teada – ta saab automaatselt teavituse, kui töötaja kiirust ületab. Cēsu alus vaatab sõidukijuhi tulemuslikkust mitte ainult rikkumiste välistamiseks, vaid ka sõidukultuuri ja sõidukipargi üldise tõhususe parandamiseks. Ettevõtte esindaja vihjab ka ohusõidustiili potentsiaalile, et aidata pikemas perspektiivis hoida positiivset sõidukultuuri.

„Mõõdame sõidukiirust ja tõhusust. Näen iga sõidukijuhi tõhusustaset. Kehva tulemusega töötajatele öeldakse, et nad peavad oma sõidustiili parandama, sest püüame tõhusalt töötada nii, et [tulemused] poleks punases. Äkilisel kurvivõtul ja äkkpidurdamisel tuleb silma peal hoida,“ ütleb Imants.

Maponi platvorm mõõdab juhi tulemuslikkust skaalal A-st (tõhusaim) F-ini (ebatõhusaim), mis põhineb mitmel teguril, näiteks liigsel tühikäigul töötamisel, äkilisel kiirendamisel ja äkkpidurdamisel.

Kuvatõmmis Maponi sõidukijuhi käitumise analüüsilahendusest, kus on kuvatud tõhusa sõidu võtmetegurid.
Maponi sõidukijuhi käitumise analüüsilahendus

Lihtsam suhtlemine töötajatega

Vestluse käigus oli meil rõõm teada saada, et Maponi platvorm ja rakendus Mapon GO on aidanud Cēsu alusel oma protsesse ja teabevahetust parandada. Varem tuli andmed sisestada ja koguda käsitsi – raamatupidamisest võeti töötajatega ühendust kord kuus ja sõidukiparki kontrolliti kord 3–4 kuu järel. Nüüd on kõik vajalikud andmed automaatselt aruandevormis saadaval. Läbitud kilomeetrite vaatlemiseks kasutab ettevõte peamiselt kuu- ja päevaaruandeid.

Veel üks funktsioon, mis hõlbustab töötajatega suhtlemist, on rakendusse Mapon GO sisseehitatud suhtlusjaotis, mis lihtsustab töötajatel ja juhtidel omavahel suhtlemist igal pool ja igal ajal.

Kergesti kättesaadav tugi

Ettevõte kiidab Mapon GO lihtsat kasutuselevõtmise protsessi. Enne rakenduse ühendamist said ettevõtte esindajad seda proovida ja vaadata, kas funktsioonidest on kasu. Rakendus ise oli algusest peale intuitiivne ja hõlpsasti kasutatav, sisaldades nelja peamist jaotist: kokkuvõte, plaanitud marsruudid, suhtlus ja marsruutide ajalugu.

Imants lisab, et tehnilise toega on ta rahul, sest see on kõikjal Lätis kättesaadav. Samuti rõhutab ta positiivset koostööd Maponi meeskonnaga, kõigi vajalike ressursside olemasolu, sealhulgas üksikasjalikke juhiseid ning tugitöötajate kiiret reageerimist erinevate küsimuste lahendamisel.

Intervjuu lõpus rõhutas Imants, et soovitab Maponi head sõidukipargi haldamise platvormi teistelegi, sest tarkvara, seadmed, klienditeenindus ja suhtumine on tasemel.


Kui tahad teada, kuidas meie lahenduste abil igapäevatööd lihtsamaks muuta, siis võta meiega ühendust, et leppida kokku konsultatsioon Maponi kliendi projektijuhiga!

CategoriesET