Kā Remeo veicina ilgtspējīgu braukšanu un optimizē darbību ar Mapon

Augsta līmeņa autoparka pārvaldība ietver ne tikai datu ievākšanu, bet arī to izmantošanu, lai optimizētu uzņēmuma resursus, vienlaikus rūpējoties par vidi. Mapon nodrošina daudz un dažādus datus, kas palīdz pieņemt pareizos lēmumus par plašu tēmu klāstu, piemēram, autoparka izmantošanu, apkopi vai ilgtspējīgu braukšanu.

Mūsu klients Remeo, Somijas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums un aprites ekonomikas atbalstītājs, izmanto Mapon risinājumus, lai, balstoties uz datiem, optimizētu savu darbību un attīstītu videi draudzīgus braukšanas paradumus. Tāpēc aprunājāmies ar Remeo pārstāvjiem, lai uzzinātu, kā mūsdienīga autoparka pārvaldība palīdz attīstīt viņu misiju uzlabot ikdienas darbu un samazināt negatīvo ietekmi uz vidi.

Reāllaika autoparka dati palīdz pieņemt faktos balstītus lēmumus

Mapon platforma darbojas kā Remeo meistaru labā roka. Ikdienas darbā meistari Isto un Neea izmanto Mapon, lai reāllaikā pārbaudītu, kur atrodas uzņēmuma transportlīdzekļi un kā autovadītāji rīkojas pie stūres. Braukšanas analīzes atskaites sniedz vērtīgu informāciju autovadītāju apmācībai un attīstības sarunām, palīdzot Remeo sasniegt savus biznesa mērķus.

Pusi no Remeo resursu plānošanas sastāda autoparka darbība, tāpēc, lai efektīvi pieņemtu datos balstītus lēmumus, ļoti svarīgi ir izmantot jaunākos informāciju.

Faktos balstītu lēmumu pieņemšana ir būtiska uzņēmējdarbības daļa. Papildus transportlīdzekļu atrašanās vietas datiem Mapon palīdz ar cita veida informācijas apmaiņu uzņēmumā. Platforma nodrošina iespēju lūgt šoferiem veikt transportlīdzekļu pārbaudes un iesniegt bojājumu atskaites. Mapon var izmantot, lai pārbaudītu transportlīdzekļu atrašanās vietas, maršrutu vēsturi, braukšanas ātrumu un laiku, tādējādi ļaujot ātri reaģēt uz iespējamām problēmsituācijām un tās vieglāk risināt.

“Piemēram, ja kāds mums ir ziņojis, ka smagais transportlīdzeklis noteiktā vietā un laikā ir ietriecies stāvošā automašīnā, mēs varam izmantot Mapon atskaites, lai atspēkotu šo apgalvojumu, jo mūsu transportlīdzekļi ziņotajā laikā šajā vietā nav pārvietojušies,” skaidro Isto, Remeo meistars.

Visi autoparka efektivitātes un tehniskās apkopes dati vienuviet

Efektīva autoparka izmantošana ir īpaši svarīga uzņēmumiem, kuru bizness ir saistīts ar transportlīdzekļu lietošanu. 

“Kopumā autoparka pārvaldība ir 50/50 resursu plānošana un cilvēki. Remeo autovadītājs un transportlīdzeklis vienmēr iet roku rokā. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai mums būtu pareizais transportlīdzekļu skaits – tādējādi mēs izvairāmies no tā, ka nepietiekami izmantojam transportlīdzekļus vai pastāvīgi paliekam bez transportlīdzekļiem,” skaidro Remeo attīstības vadītājs Joonas Savolainen. 

Mapon autoparka efektivitātes datus var izmantot, lai izdarītu secinājumus par optimālo transportlīdzekļu skaitu. Dati arī palīdz plānot darba maiņas un nodrošina, ka uzņēmums visas vienības izmanto efektīvi.

Remeo zaļie transportlīdzekļi.

Remeo vadītāji regulāri veic transportlīdzekļu pārbaudes, izmantojot Mapon GO lietotni. Pamatojoties uz šīm pārbaudēm, menedžeri ieplāno nepieciešamos transportlīdzekļu apkopes darbus. Sistēmā vienmēr ir pieejama informācija par katra transportlīdzekļa tehniskās apkopes un pārbaužu datumiem. Papildus autoparka efektivitātes un tehniskās apkopes datiem Mapon nodrošina arī nobraukuma datus, kurus var izmantot oglekļa dioksīda pēdas nospieduma aprēķiniem.

“Tas, ka visi dati ir viegli pieejami vienā platformā, ļoti palīdz ikdienas darbā.” – Isto, Remeo meistars

Kopumā autoparka pārvaldības sistēma ir neaizstājams rīks atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma Remeo ikdienas darbā, kas nodrošina menedžeriem un meistariem visaptverošu pārskatu par visiem autoparka datiem vienā platformā un atvieglo lēmumu pieņemšanu.

Ceļā uz videi draudzīgākiem un ekonomiskākiem braukšanas paradumiem

Remeo un Mapon sadarbība sākās 2018. gadā ar mērķi optimizēt Remeo autoparka pārvaldības procesus un vairāk koncentrēties uz autovadītāju braukšanas uzraudzību. 

Autovadītāju braukšanas analīze sniedz precīzu informāciju par darbinieku paradumiem pie stūres. Risinājums ietver datus par tādiem aspektiem kā ekoloģisks ātrums, ripošana, tukšgaitas režīms, straujš paātrinājums un strauja bremzēšana. Papildus Remeo uzrauga braukšanas ātruma pārsniegšanu.

“Pateicoties mūsu ekonomiskajiem braukšanas paradumiem, esam ietaupījuši CO2 izmešu apjomu, kas līdzvērtīgs 200 privātmāju apkurei gadā.” – Remeo

Autovadītāju uzvedības analīzi var izmantot, lai identificētu atbildīgu braukšanu un novērstu negatīvus ieradumus. Balstoties uz ievāktajiem datiem, menedžeri var izglītot vadītājus par ekonomiskāku, drošāku un ilgtspējīgāku braukšanu. Daudzi Remeo vadītāji to uztver kā pozitīvu izaicinājumu: “Apkopojot datus par degvielas patēriņu, transportlīdzekļa stāvokli un braukšanas paradumiem, mēs varam analizēt savu darbību, strādāt pie tās, tādējādi samazinot oglekļa emisiju apjomu,” savā rakstā stāsta Remeo.

Ekrānuzņēmums no Mapon autoparka pārvaldes platformas Autovadītāju braukšanas analīzes sadaļas.
Mapon braukšanas paradumu analīze sniedz informāciju par galvenajiem rādītājiem, piemēram, ekoloģisku ātrumu un kruīza kontroles izmantošanu, viegli lasāmā formātā.

Remeo autovadītāju braukšanas paradumu progress

Remeo mērķis 2023. gadam bija koncentrēties uz ripošanas parametra attīstību. Ripošana notiek tad, kad transportlīdzeklis brauc neitrālajā pārnesumā. Mērķis bija palielināt ripošanas izmantošanu līdz 10%. Praksē tas nozīmē degvielas patēriņa samazinājumu par 10% un aptuveni tikpat lielu izmešu samazinājumu. 

Papildus izmešu apjoma kritumam ripošana saudzē transportlīdzekli, jo strauja bremzēšana notiek retāk un riepas nenodilst tik ātri. “Ilgtermiņā, izmantojot ripošanas režīmu, retāk vajadzēs veikt remontu, un tādā veidā mēs arī ietaupīsim dabas resursus,” stāsta Remeo.

Vienu no lielākajām un konkrētākajām atziņām sniedza kāds Remeo autovadītājs, kurš saprata, ka ekonomiskāka braukšana neaizņem vairāk viņa darba laika, toties būtiski maina degvielas izdevumus:

“Kopš esam koncentrējušies uz ripošanu, redzu, ka degvielas uzpildes intervāls tagad ir trīs dienas iepriekšējo divu dienu vietā, bet darbs joprojām tiek veikts tikpat raiti,” saka Remeo vadītājs.

Kopš 2022. gada pavasara Remeo vidējais ripošanas parametrs ir palielinājies, un šī tendence turpinās. Līdz 2023. gada rudenim labākie autovadītāji bija sasnieguši līdz pat 30% ripošanas rādītāju. Tas ir teicams procentuālais rādītājs, ņemot vērā, ka ievērojamu degvielas ietaupījumu ir iespējams panākt jau ar 15%.

Grafiks, kas parāda Remeo braukšanas paradumi progresu.
Remeo struktūrvienība Lahti ir panākusi acīmredzamu progresu ripošanas parametrā.

Kopā pretī progresīvai, uz datiem balstītai autoparka pārvaldībai

Mapon pastāvīgi strādā pie tā, lai padarītu platformu pēc iespējas intuitīvāku, modernāku un lietotājam draudzīgāku. Ir patīkami dzirdēt Remeo meistaru Neea un Isto un attīstības vadītāja Joonas domas, ka Mapon platforma ir loģiska un viegli lietojama. Isto un Joonas apgalvo, ka, lai sāktu lietot Mapon, nav nepieciešamas ilgstošas apmācības vai instrukcijas: “Ar nelielu iepazīšanos var iemācīties lietot platformu ļoti ātri.”

“Mums jau no paša sākuma bija pozitīva saikne ar Mapon darbiniekiem, un tas arī bija viens no iemesliem, kāpēc mēs izvēlējāmies sadarboties ar viņiem, ne tikai viegli lietojamā platforma. Domājot par jaunām idejām mūsu autoparkam, vienmēr jūtu, ka Mapon ir tikpat ieinteresēts virzīties uz priekšu kopā ar mums. Mums nekad nepasaka, ka kaut kas nav iespējams, viņi vienmēr izpēta iespējas un atsaucas uz mūsu vajadzībām. Tas ir patiešām pozitīvi,” skaidro Joonas.

“Ja kāds man jautātu, es noteikti būtu pirmais, kurš iesaka Mapon.” – Joonas, Remeo attīstības vadītājs

Jau kopš mūsu sadarbības sākuma Remeo ir interesējies par jauniem veidiem, kā Mapon platforma var palīdzēt sasniegt uzņēmuma autoparka pārvaldības mērķus. Viņi ir aktīvi testējuši mūsu risinājumus, snieguši atsauksmes, un mēs vienmēr iespēju robežās esam atbalstījuši viņu redzējumu. “Ir prieks redzēt, ka mūsu abpusējā apņemšanās cieši sadarboties un attīstīties ir sniegusi rezultātus,” spriež Mapon Somijas filiāles darbības vadītājs Antti Korhonen. 

Ja meklē inovatīvu autoparka pārvaldības partneri savam uzņēmumam, vērsies pie Mapon! Mēs esam viens no vadošajiem autoparka pārvaldības pakalpojumu sniedzējiem Eiropā ar vairāk nekā 18 gadu pieredzi. Piedāvājam dažādus autoparka pārvaldības risinājumus, piemēram, transportlīdzekļu izsekošana reāllaikā, attālināta digitālo tahogrāfu lejupielāde, autoparka degvielas kontrole, videoreģistratori un citi – viss vienā platformā.


Sazinies ar mums un pievienojies ceļā uz efektīvāku autoparka pārvaldību, datos balstītu optimizāciju un ilgtspējīgāku nākotni!

CategoriesLV