Ihastuttava Maria Lahtonen on aloittanut Turussa Maponin myyntipäällikön työt!

Samalla reissulla, kun kävin haastattelemaasa Ekopartnereiden Reijo Pirkolaa, tapasin Maponin työntekijän Maria Lahtosen. Maria ja minä olimme yhdessä Reijon luona, jonka jälkeen pääsin tutustumaan Maponin uusimpaan työntekijään Mariaan paremmin. Maria on siis 33-vuotias nainen Turun seudulta, joka on aloittanut Turun myyntipäällikön työt Maponilla! Itse asiassa, juuri haastattelupäivänämme Marialla tuli kuukauden päivät täyteen Maponilla työskentelystä! Mariasta huokui innokkuus, motivaatio ja välittävä sekä positiivinen asenne heti, kun näin hänet ensimmäisen kerran aiemmin kesällä Maponin kesäpäivillä.

Maria on adoptoitu Sri Lankasta Suomeen muutaman päivän ikäisenä. Marian sydäntä lähellä ovat veneily ja uiminen. Nyt Marian veneessä onkin Mapon-purjeet kohti auringonnousua! Myös terveelliset elämäntavat, erityisesti terveellinen ruoka, ovat Marian mielenkiinnonkohteiden joukossa. Maria tulee yrittäjäsuvusta ja hänellä on takanaan vankkaa yrittäjäpohjaa 14 vuotta. Koulutustaustaa häneltä löytyy myynnin ja markkinoinnin aloilta, myös kansainvälisesti. Yrittäjänä Maria on oppinut toimimaan erilaisissa ympäristöissä, päässyt käyttämään kielitaitoaan ja kasvattamaan omaa osaamistaan niin Suomen, kuin muidenkin maiden näkökulmista. Nyt kun Maria on siirtynyt Maponille töihin, oman yrittäjyyspohjansa ansiosta hän osaa arvostaa ja kunnioittaa esimiestensä tekemää valtavaa työtä.

Maria arvostaa ympäristöystävällisyyttä ja vihreyttä. Siksi Maponin ekologiset arvot kohtaavat Marian omien henkilökohtaisten arvojen kanssa niin hyvin. Maponilla Mariaa kannustetaan olemaan juuri sellainen työntekijä, kuin hän itsekin haluaa olla. “Kun ympäristössään on hyvä olla, haluaa itsestään antaa myös yritykselle aina mahdollisimman paljon”, Maria tiivistää. Hän haluaa korostaa Maponin tärkeää ominaisuutta: kuljettajan ajotapa-arviota. Tämä ominaisuus ja siihen huomion kiinnittäminen voisi osaltaan lisätä ekologisten kuljettajien määrää.

Maria toivoo tulevaisuudessa pääsevänsä tuomaan omaa osaamistaan Maponille ja oppivansa itse Maponista mahdollisimman paljon. Hän odottaa asiakkaisiin tutustumista ja henkilökohtaista kontaktia heidän kanssaan. Maria arvostaa sitä, että pääsee oppimaan asiakkaista ja heidän palautteestaan. Hän haluaa palvella montaa kohderyhmää ja tarjota Maponin palvelua ihmisille, jotka eivät välttämättä vielä edes tiedä hyötyvänsä siitä. Eniten Maria pelkää, että Mapon lokeroidaan vain kalustonhallintaa tarjoavaksi palveluksi, vaikka se on todellisuudessa äärettömän paljon enemmän. Siksi hän toivookin pääsevänsä kertomaan Maponin monipuolisuudesta ja siitä, miten paljon asiakas voi saada elämäänsä lisäarvoa Maponista. Maria toivoo ihmisiltä rohkeasti yhteydenottoja – oli heillä sitten kysymyksiä, huolia tai kiinnostusta Maponia kohtaan!

Maria painottaa, että hän uskoo siihen mitä Mapon tekee. Vaikka Maponin ala on Marialle täysin uusi ja tuntematon, hän tuntee olonsa turvalliseksi kannustavien työkavereiden ympäröimänä. Jo kuukauden aikana Maria on löytänyt oman paikkansa Maponilla ja kiittää kolleegoitaan äärimmäisestä avuliaisuudesta ja kannustuksesta. “Työ Maponilla on tuntunut siltä, että olen juuri oikeassa paikassa, vaikka olenkin nyt täysin itselleni tuntemattomilla vesillä”, Maria kuvailee alkutaivaltaan Maponilla. “Tottakai minua jännittää, mutta olo on silti rauhallinen. Täällä annetaan tarpeeksi aikaa oppimiselle eikä odoteta täydellisyyttä”, Maria kertoo.

Leave a Reply