Vai Jūsu bizness izmanto motorollerus? Uzzinat, kā Mapon var uzlabot Jūsu biznesa procesus!

Vairums uzņēmumu izmanto gan vieglās, gan smagās mašīnas, vai arī citus smagos transporta līdzekļus savā darbībā, tomēr ir daudzas augošas kompānijas, kas izmanto motorollerus, piemēram: autonomas uzņēmumi, firmas, kas nodarbojas ar ēdiena piegādi un, protams, arī individuāli cilvēki.

Bet ir viens āķis:

Ir plaši izplatīts viedoklis, ka GPS izsekošana un autoparka vadības risinājumi var palīdzēt tikai lieliem uzņēmumiem ar tādiem smagiem transporta līdzekļiem kā smagā mašīna vai treileri. Tomēr šīs sistēmas – tai skaitā Mapon risinājumi – sevī ietver daudzas citas standarta iespējas, kuras var izmantot arī firmas, kuru rocībā ir motorolleri.

Mūsu risinājumus izmanto daudzi klienti, kuri savā darbībā izmanto rollerus.

Šādas funkcijas galvenokārt izmanto iepriekšminētie uzņēmumi:

  • GPS izsekošana tiešraidē
  • Maršrutu vēsture
  • Teritorijas un brīdinājumi

GPS izsekošanas ierīces, kuras izmanto šīm funkcijām, ir viegli instalējamas un finansiāli pieejamas jebkuram uzņēmumam, kā arī individuāliem cilvēkiem, kam ir svarīgi ieguvumi, kurus GPS izsekošana var sniegt.

Pāriesim pie piemēriem, kas palīdzēs Jums atrast labākos GPS izsekošanas un autoparka pārvaldes risinājumus Jūsu biznesam.

GPS izsekošana tiešraidē

Daudziem ēdiena piegādes uzņēmumiem, motorolleru īres uzņēmumiem un citiem uzņēmumiem, kas tos izmanto, ir ļoti noderīgi spēt izsekot līdzi to atrašanās vietai.

“Dzīvā” karte, kas norāda atrašanās vietas tiešraidē, var tik izmantota piegādes uzņēmumu dispečeru labā: viņiem būs vieglāk plānot pienākumus darbiniekiem.

Attiecīgi būs vieglāk iespējams noteikt, kurš motorolleris atrodas noteiktā reģionā, un uzzināt, kad konkrētais motorolleris atgriezīsies bāzē. Dispečeri arī varēs redzēt, vai visi motorolleri atrodas pareizajā reģionā, un, gadījumā, ja motorolleris ir novirzījies no maršruta, dispečerim būs viegli to atgriezt uz pareizā ceļa. Tiešraides izsekošana rāda arī citu svarīgu informāciju, piemēram, visu motorollerus, kas ir pilnībā apstājušies – dispečeri varēs ar vadītajiem sazināties un uzzināt, vai ir kādas ķibeles, vai arī pamudināt tos uz kustību, ja rollera vadītājs ir neatļauti apstājies.

Protams, dažas no šīm funkcijām var arī nebūt pārlieku noderīgas motorolleru nomas uzņēmumiem, taču ir veidi, kā šie uzņēmumi arī var gūt labumu no GPS izsekošanas ar tiešraides karti.

Ja, piemēram, ir kādi reģioni, kurus nomas motorolleris nedrīkst pamest, dispečeri var viegli izsekot noteikumu pārkāpumiem un reaģēt ātri un efektīvi.

Tāpat nelaimes gadījumā, ja klients zvana uzņēmumam, lai lūgtu palīdzību, bez GPS izsekošanas ierīču palīdzības, darbinieki būtu spiesti gari runāt, lai uzzinātu notikuma vietu. Tiešraides sekošana ļauj ne tikai uzzināt atrašanās vietu sekundžu laikā, bet arī ar to dalīties, piemēram, ārpakalpojumu remonta pakalpojumu uzņēmumam, kam varētu būt jāsasniedz rolleris, lai to salabotu.

Iespējas ir nebeidzamas, un katrs uzņēmums var pielāgot šo risinājumu savām vajadzībām. Mapon sistēmai ir arī elastīga API integrācija, ko var izmantot, lai integrētu mūsu risinājumus ar Jūsu uzņēmuma sistēmu – rezultējoties krietni raitāka un efektīvākā darba ritumā.

Maršrutu vēsture

Papildus iespējai redzēt atrašanās vietas tiešraidē, GPS sekošanas risinājums arī nodrošina vēl vienu spēcīgu funkcionalitāti – tas seko pilnai maršruta vēsturei, kas ir viegli un saprotami pieejama sistēmā. Kurš gan uzņēmums nevēlētos to izmantot?

Motorolleru nomas uzņēmumiem arī ir pieejamas atskaites, kas uzskatāmi parāda, kur klients ir braucis, cik kilometrus un cik reižu stājies; papildus tam ir skatāmas arī ātruma diagrammas.

Šo var izmantot, lai noskaidrotu, vai klients nav pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, tādējādi apdraudot sevi, citus, kā arī pašu transporta līdzekli. Kā zināms, daudzām nomas kompanijām ir konkrēti noteikumi par atļauto braukšanas ātrumu, bet nav iespēju noskaidrot, vai klients ir tos ievērojis. Instalējot GPS sekošanas ierīces, uzņēmums var viegli uzzināt, vai klients ir pārsniedzis ātrumu, un, piemēram, iekasēt naudas sodu par nomas līguma noteikumu pārkāpšanu.

Piegādes uzņēmumi, kas izmanto motorollerus, var redzēt, cik kilometru katrs skuteris ir vadījis katru dienu, nedēļu vai mēnesi, vai jebkuru citu intervālu.

Tas var būt noderīgs līdzeklis, lai identificētu jebkādu neefektivitāti, piemēram, salīdzinot veikto piegādes apjomu un braucamo kilometru skaitu.

Līdz ar to uzņēmumi var arī aprēķināt vidējās izmaksas par piegādi, ņemot vērā nobrauktos kilometrus un vidējo degvielas patēriņu; līdztekus tam ir iespējams arī viegli noteikt, kuri vadītāji ir pārkāpuši ātrumu vai arī braukuši pa sliktas kvalitātes vai arī neietaicamiem ceļiem, tādējādi bojājot pašu motorolleri.

Šīs zināšanas palīdzēs jebkuram piegādes uzņēmumam samazināt izmaksas, tiekot galā ar dažādām darbības neefektivitātēm.

Varbūt Jūs domājat: vai ir vēl kādas iespējas bez jau minētajām GPS izsekošanas priekšrocībām?

Apskatīsim vēl kādu nozīmīgu iespēju klāstu:

Teritorijas un brīdinājumi

Paši par sevi šie nosaukumi varbūt neizsaka neko, tomēr tie aiz sevi slēpj dažas no populārākajām iespējam, jo tās var tikt pielāgotas pat visspecifiskākajām autotransporta uzņēmumu vajadzībām.

Teritorijas ir faktiski virtuāli laukumi, kurus ir iespējams iezīmēt kartē. To izmanto vairāki uzņēmumi, lai sadalītu reģionus un atvieglotu visu savu automašīnu un konkrētu reģionu pārraudzību.

Kā piemērs, viens no mūsu klientiem ir liela picēriju ķēde, kas lielā mērā ir orientēta arī uz pārtikas piegādes pakalpojumu sniegšanu.

Viņi izmanto teritorijas, lai iezīmētu reģionus apkārt visām viņu picērijām, kas ļauj viņiem gan viegli identificēt picēriju, kas visveiksmīgāk spēs tikt galā ar pasūtījumu, gan arī palīdz viņiem pārskatīt un vadīt savus piegādes motorollerus.

Nomas uzņēmumi var arī izveidot noteiktas teritorijas, no kurām klients nevar izbraukt ar motorolleru, un tādējādi var ātri noķert ikvienu, kas pārkāpj īres līguma noteikumus.

Teritorijas ir it sevišķi noderīgas, kad apvienotas ar brīdinājumiem. Uzņēmumi var izveidot īpašas teritorijas un saņemt SMS vai e-pasta paziņojumu katru reizi, kad skuteris iebrauc vai izbrauc no izraudzītās teritorijas. Attiecīgi arī piegādes kompānijas var apvilkt teritoriju ap savu bāzi, kas ļaus viņiem saņemt ziņojumus katru reizi, kad motorolleris ir iebraucis pēc nākamā sūtījuma. Nomas uzņēmumi var izveidot brīdinājumu sistēmu, kas ziņo ikreiz, kad klients pamet konkrētu teritoriju. Šo brīdinājumu var arī iestatīt tā, lai pats klients saņems brīdinājuma īsziņu, ka viņš ir atstājis teritoriju.

Brīdinājumus var arī izmantot, lai identificētu un ziņotu par apstāšanos ārpus noteiktās teritorijas vai arī par ātruma pārsniegšanu. Uzņēmumi var apvienot ātruma pārsniegšanas brīdinājumu ar teritorijām, lai iestadītu ļoti specifiskus ātruma ierobežojumus, piemēram, galvenās bāzes teritorijā vai arī ap bīstamākiem pilsētas krustojumiem.

Apvienojot teritorijas ar dažādiem brīdinājumiem, Jūs garantēsit, ka Jūsu uzņēmums nekad nepalaidīs garām svarīgus notikumus vai arī darbības.

Tas ievērojami uzlabos Jūsu uzņēmuma darbības efektivitāti, kā arī palīdzēs samazināt operatīvās izmaksas.

Jūs interesē šo risinājumu izmantošana Jūsu uzņēmumā vai arī Jūs vēlaties uzzināt vairāk par to, kā Mapon risinājumi un GPS izsekošana var palīdzēt tieši Jums?

Tad droši sazinaties ar mums šeit vai rakstat e-pastu uz info@mapon.com.

CategoriesLV