19.05 trucking: vaatame Maponi platvormi nagu Instagrami

19.05 trucking on olnud transpordivaldkonnas alates 2021. aastast ja on juba esimesest päevast alates kasutanud Maponi lahendusi. Kohtusime ettevõtte omanike Artur Dukalsky ja Pavel Koroliga, et teada saada, kuidas meie lahendused on aidanud noorel ettevõttel kasvada ja pakkuda kvaliteetseid teenuseid tiheda konkurentsiga valdkonnas.

Miks just Mapon?

Artur ütleb alustuseks, et kui tema ja Pavel ettevõtte asutasid, oli kohe selge, et kasutada tuleb telemaatikalahendusi. Mõlemal 19.05 truckingu asutajal oli oma eelmises töökohas Maponiga positiivne kogemus ning neile meeldis platvormi loogiline ja kasutajasõbralik liides ning väga lai funktsionaalsus.

Maponi meeskond valmistub rääkima ettevõttega 19.05 trucking

Ka nüüd juba ettevõtte juhtidena saavad Artur ja Pavel Maponist jätkuvalt kasu – nende ettevõte kasutab peaaegu kõiki meie pakutavaid lahendusi. Sõidukijuhi sõidustiili jälgimine ja sõidukipargi kütuse kontroll on eriti kõrgelt hinnatud, kuna need lahendused aitavad kiiresti tuvastada ressursisäästu võimalusi ja noore ettevõtte jaoks on see eriti oluline.

Kõige olulisemad Maponi lahendused

Üldiselt märkavad ja tajuvad sõidukipargihaldurid kõigepealt suure kütusekulu mõju. Selle mõõdiku täiustamiseks on hädavajalikud kütuse jälgimine ja sõidukijuhi sõidustiili analüüs.

Esimene aitab võidelda kütuse raiskamise ja vargustega, teine aga tuvastab mitmesuguseid kütust raiskavaid sõiduharjumusi.

19.05 trucking kasutab aktiivselt mõlemat lahendust, seega oli meil Maponis eriti huvitav kuulda, milliseid tulemusi on meie platvorm aidanud saavutada.

Sõidukijuhid küsivad nüüd ise kütusekontrolli

Kõik ettevõtte 19.05 trucking sõidukid on varustatud kütuseujukitega. See lahendus kinnitab kõigile ettevõtte töötajatele, et nende tööd tehakse heas usus.

Artur toob välja, et ka autojuhid hindavad seda lähenemist – isegi kui kütuseujukeid polnud veel paigaldatud, teadsid töötajad, et ettevõte kasutab kütusetaseme mõõtmiseks andureid ja austasid seda otsust.

Artur Dukalsky selgitab, kuidas 19.05 kasutab Maponi lahendusi

Artur meenutab juhtumit, kui keegi üritas pargitud sõidukist kütust varastada. Pärast seda juhtumit nõudsid ettevõtte sõidukijuhid ise täielikku kütuse jälgimise süsteemi koos alarmidega.

Nüüd võivad 19.05 truckingu sõidukijuhid end turvaliselt tunda, sest nende kütus on alarmsüsteemiga kaitstud. Sellest annavad märku ka sõidukil olevad kleebised, mis ütlevad kurjategijatele, et varguskatse pole seda väärt.

Sõidukijuhi sõidustiili jälgimine vähendab kulusid

Maponi sõidustiili analüüsi lahendus mõõdab kaheksat parameetrit – nelja riskantset ja nelja ohutut sõitmisviisi.

19.05 esindajad juhivad tähelepanu sellele, et äkkpidurduse või järsu kiirenduse hinnete analüüsimine on mõttekam pikemas perspektiivis, näiteks ühe aasta jooksul. Sellise sõidustiili analüüsi mõju võib näha iga-aastase sõiduki ülevaatuse ja remondi käigus.

Kütusekulu mõjutab ettevõtet aga kohe, mistõttu on oluline teha kindlaks juhid, kelle sõidustiil on ebatõhus. Just seetõttu kasutab 19.05 Maponi sõidustiili analüüsi lahendust.

Ettevõtte omanikud tõid meile konkreetse näite, kuidas sõidustiili analüüsi analüüs aitas tuvastada ja parandada ebaefektiivset sõitu. Kütusekulu aruanded aitasid tuvastada sõidukijuhi, kes kulutas kõige rohkem kütust, kuigi tema üldine sõidustiili hinne ei olnud eriti halb.

Pavel kommenteeris seda järgmiselt:

Käisin ise sõidukijuhiga mõned korrad kaasas ja sain aru, et ta sõitis veoautoga nagu sõiduautoga.

Arutasime sõidukijuhiga olukorda ja ma saatsin talle iga päeva lõpus Maponist info. Helistasime üksteisele regulaarselt ja arutasime igapäevaseid tulemusi. Proovisime kuhu, kuidas ja mis kiirusel pöörata ning sedasi umbes kuu aega, et juhil tekiksid uued harjumused.“

Pärast seda treeningut langes keskmine kütusekulu 2 liitri võrra 100 km kohta, mis andis igakuise kokkuhoiuna 300 eurot.

Tagasi sõidukijuhi hinnete juurde minnes olid 19.05-s need head juba alguses. Ettevõte selgitab, et selle põhjuseks on ainult kogenud juhtide palkamine. Praktikas ei tähenda hea sõitmishinne siiski alati madalat kütusekulu. Seetõttu rõhutab 19.05, kui oluline on rääkida sõidukijuhtidega ja selgitada neile, kuidas sõidustiili kohandades saab raha kokku hoida.

Sõiduanalüüsi andmed juhtide koolitamise alusena

Pavel vastutab ettevõttes autojuhtide koolitamise eest, kuna ta on ise aastaid sõitnud ja jätkab ka praegu kaubavedamist Euroopas. Tal on ka oma YouTube’i kanal Pavel Korol Live, mis on pühendatud pikamaaveokijuhi tööle.

Pavel Korol räägib sõidukijuhtide koolitamisest ettevõttes 19.05 trucking

Mõlemad juhatajad märgivad, et neil on ettevõttes oma ülesannetega vedanud. Artur on pigem kontoriinimene, kes töötab numbritega ja vaatab sõidukipargi haldamist efektiivsuse mõistes, samal ajal kui Pavel hoiab ühendust sõidukijuhtidega ja on kursis teel toimuvaga. Seetõttu vastutab ta töötajatega suhtlemise ja nende koolitamise eest.

19.05 märgib, et kogenud sõidukijuhilt saadud tagasiside ja ettepanekud võetakse töötajate poolt palju paremini vastu kui mõne kontoritöötaja kommentaare.

Juhtidega nende emakeeles suhtlemine võib anda paremaid tulemusi. Eesmärk ei ole kontroll kontrolli pärast või mingite sõidunormide kehtestamine, vaid näidata, kuidas Maponi kogutud andmete abil paremini sõita.

Üks Maponit külastanud 19.05 veokitest

Meie jaoks on Mapon sõidukipargi haldamise Instagram

„Iga päev vaatame, mida uut on juhtunud ja kas kõik on kenasti järje peal. Pean ütlema, et mõnel hommikul vaatan ma esimese asjana Maponi juhataja rakendust ja kontrollin, kas kõik on nii, nagu peab.

Nagu tavalised inimesed vaatavad Instagrami, vaatame meie transpordivaldkonnas Maponit.

Tänu põhjalikule sõidukipargi jälgimisele pakume kõrgetasemelist teenust ja meie kliendid on väga rahul, kuna me praktiliselt mitte kunagi ei hiline. Aga kõige selle taustaks on meie töö, kus me Maponi abiga jälgime kõike, mis toimub.“

– räägib Artur.

Tachogrami kasutamine palkade kiireks arvestamiseks

Kuna 19.05 trucking veab kaupu üle kogu Euroopa Liidu, kasutab ta aktiivselt ka Tachogrami platvormi, millega jälgitakse juhtide töö- ja puhkeaegu. Teine põhjus selle lahenduse valimiseks oli vajadus mugava raamatupidamissüsteemi järele, kuna ettevõttel on vaid üks palgaarvestuse eest vastutav isik: Artur.

„Andmetega töötamise eest vastutava isikuna on mul lihtne saada aruandeid, arvestada komandeeringurahasid ja muid rahalisi küsimusi.

Palgaarvestuse arvutamine on muutunud 100% lihtsamaks, ma isegi ei tea, kuidas ma oleksin seda ilma Tachogramita teinud. 10 inimese palga arvutamiseks kulub mul kuni tund, sest mul on raamatupidajale saatmiseks aruanne juba valmis.“

Teine sama oluline Tachogrami eelis on võimalus kerge vaevaga EL-i töö- ja puhkeaja eeskirjadest kinni pidada. Kuna neid eeskirju peavad järgima mitte ainult sõidukijuhid, vaid ka ettevõtted, on töö- ja puhkeaja täpne arvestus väga oluline. Kui Tachogram seda läbipaistvust ei tagaks, oleks ettevõttel suur oht saada suuri trahve.

Me ei muretse enam kaartide ja sõidumeerikute andmete lugemise pärast seaduses ettenähtud aja jooksul – meil on kõik automatiseeritud. Meie jaoks tähendab see ühte peavalu vähem,“

– märgib Artur.

Pavel lisab, et autojuhid on nüüd Tachogramiga nii harjunud, et hakkavad väga muretsema, kui kõik ei tööta täpselt nii nagu peab. Üks kord ei saanud Tachogrami kasutada, kuna sõidumeerik tuli välja vahetada ja ettevõtte kaart eemaldada. Nende paari päeva jooksul sai ettevõte tohutul hulgal sõnumeid ja kõnesid sõidukijuhtidelt, kes olid mures, miks Tachogram ei tööta.

19.05 soovitab Maponit kõigile

19.05 truckingu asutajatel on olnud võimalus kogeda Maponi eeliseid nii töötajate kui ka ettevõtte juhtidena. Nüüd soovitavad Artur ja Pavel Maponit kõigile transpordivaldkonnas töötavatele inimestele.

Me oleme nagu Maponi saadikud – räägime sellest kõigile, keda me teame, ja soovitame seda.

„Olen kuulnud, et inimesed, kes töötavad ettevõtetes, kus Maponit ei kasutata, kurdavad puuduvate funktsioonide või funktsionaalsuse üle. Räägime neile alati, et Maponi kasutusele võtmine lahendaks kõik nende probleemid. Ausalt öeldes pole ma kindel, kuidas me ilma Maponita oma tegevust juhiksime.”

– lõpetab Artur.

***

Kas soovid optimeerida oma sõidukipargihaldust ning tagada kvaliteetsed ja usaldusväärsed toimingud? Võta ühendust meie meeskonnaga ning koostame sinu ettevõtte vajadustest ja võimalustest lähtuvalt personaalse pakkumise!