Jakelulogistiikkayritys Mailia Oy tehostaa kalustonhallintaansa Maponin avulla

Jakelulogistiikkapalveluja tuottava Mailia Oy on tehostanut toimintaansa Maponin avulla. Mailia on Maponin käyttöönoton myötä muun muassa pystynyt kannustamaan työntekijöitään parempaan liikenneturvallisuuteen, parantamaan itsenäisen yötyön teon turvallisuutta sekä digitalisoimaan kalustonhallintaa. Tässä artikkelissa syvennytään siihen, miten Mapon on avuksi jakelulogistiikan yritykselle.

Pääsimme haastattelemaan asiakkaamme Mailia Oy:n toimitusjohtajaa Janne Sundqvistia. Hänellä on työuransa aikana karttunut kokemusta kaluston digitalisoinnista ja erilaisista paikannusjärjestelmistä. Mailian ensisijaiset tarpeet kalustonhallintajärjestelmälle ovat kaluston sijaintitiedot ajantasaisesti, reittihistoriat ja raportit. He hyödyntävät paikannustietoja laskutuksessa ja seuraavat reaaliajassa kaluston kustannuksia, kuten ajoneuvojen huoltoja ja tankkauksia.

“Mapon on keskeinen tekijä toimintamme ohjaamisessa. Käyttöliittymä on selkeä ja laajennettavissa, sekä saamamme palvelu on ennen kaikkea asiakasläheistä”, Sundqvist kommentoi.

Sundqvist oli iloinen kuullessaan, että Mapon tarjoaa mahdollisuuden White label -ratkaisuun. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat voivat näyttää oman logonsa raporteissa ja järjestelmässä. “Nyt palvelu on entistä enemmän meidän näköisemme”, Sundqvist kertoo.

Mapon on osana Mailian jokapäiväistä työtä ja sitä pyritään hyödyntämään jatkuvasti uusilla tavoilla. Mailia on ryhmitellyt ajoneuvonsa järjestelmään ja pystyvät sen myötä jakamaan tarpeellista sijaintitietoa niin henkilöstölleen kuin asiakkailleenkin. Ajoneuvojen seuranta ja virtuaalitutkien luominen ajoreiteille on vähentänyt mahdollisuuksia ylinopeuksiin tai väärinkäyttöihin.

Mailialla varhaisjakajat tekevät usein yksin töitä yöaikaan. Siksi on tärkeää, että yöpäivystäjä ja tarvittaessa asiakkaiden päivystäjät näkevät autojen sijainnin ja sen, jos johonkin autoon ei saada yhteyttä. Näin Maponia pystytään hyödyntämään työturvallisuustekijänäkin.

“Kerran huomasimme yöaikaan työtä tekevän ajoneuvon olevan liikenteessä keskellä päivää. Soitimme ihmeissämme uudelle työntekijällemme, jolla ei ollut mitään tietoa auton liikkeistä. Tietysti pelästyimme ja soitimme poliisille, joka jahtasi autoa pitkin Myyrmäkeä. Kuskiksi paljastui työntekijämme veli, joka oli luullut työntekijämme hankkineen uuden auton. Hän oli innoissaan napannut avaimet pöydältä ja lähtenyt ajelulle uudella autolla. Onneksi tapahtumaketju päättyi näinkin hauskasti ja kyseessä oli vain väärinkäsitys!”, Sundqvist muistelee huvittuneena. 

Mailia Oy jakelee postia, paketteja, sanomalehtiä ja elintarvikkeita kotitalouksille ja yrityksille. Mailialla on 200 työntekijää, ja Maponin paikannus on käytössä yli sadassa heidän ajoneuvoistaan. ”Maponin käyttöönotto kalustossamme oli todella nopeaa ja sujuvaa”, Sundqvist kertoo.

Mapon tarjoaa kalustonhallintaratkaisut, jotka soveltuvat kaikille aloille logistiikasta aina ympäristöhuoltoon ja muihin. Jos haluat tietää lisää, miten tiimimme voi auttaa ratkaisemaan yrityksesi liiketoimintaan liittyviä haasteita, ota meihin yhteyttä!

Leave a Reply