Išplėstinis šaldymo telematikos sprendimas ir aukščiausia paslaugų kokybė

Kreiss – įmonė, kurios pagrindinės būstinės yra Rygoje, Latvijoje ir mažesniuose biuruose visame pasaulyje – Norvegijoje, Rusijoje, Belgijoje ir Kazachstane. Be abejo, ji yra viena iš didžiausių krovininio transporto įmonių Europoje, kurioje dirba apie 1400 sunkvežimių ir 1700 refrižeratorių. Tačiau su įmonės dydžiu kyla ir tam tikrų klausimų.

Iššūkiai

Atsižvelgiant į šios įmonės dydį ir nuolatinį autoparko augimą, kyla rimtų iššūkių krovinių sekimo ir temperatūros stebėjimui, o taip pat ir pavojus, kad bus padaryta žmogiškų klaidų.

Kreiss, panaudodami Mapon nuotolinio duomenų paieškos ir integravimo sprendimą, įgijo aiškų konkurencinį pranašumą ir nustatė naujus šaldytų produktų autoparko kompanijų standartus. Jie taip pat sugebėjo automatizuoti daugelį vidaus procesų, skirtų šalčio palaikymui ir temperatūros stebėjimui.

Pirmas sprendimas – duomenys klientams

Dienos, kai klientai laukdavo atvykstančių siuntų ir žiūrėdavo atspausdintas šaldymo įrenginio temperatūrų išklotines jau praeityje. Būdama inovatyvia kompanija, “Kreiss” tai suprato pakankamai anksti. Klientams suteikiama krovinio sekimo nuoroda, kurioje lengvai suprantamai matosi “Carrier” šaldymo įrenginio duomenų (nustatytos temperatūros, esamo režimo, grįžtančio oro temperatūros) diagramos.

Klientai gali stebėti duomenis realiu laiku ir jiems nereikia analizuoti ilgų spausdintų išklotinių, kad pastebėtų tam tikrus siuntos probleminius aspektus. Visi duomenys yra parodomi diagramoje ir gali būti lengvai peržiūrimi.

Antras sprendimas – problemos kelyje

Sukūrus šį sprendimą, Kreiss sugebėjo išspręsti daugybę problemų, nutinkančių kelyje. Dažniausiai pasikartojančios problemos:

  • Klaidingai nustatyta šaldytuvo pliusinė-minusinė temperatūra (pvz., vietoj + 6° C temperatūros, šaldytuvui nustatyta -6° C temperatūra);
  • Temperatūra nustatoma skaičiais po kablelio, kai tai nėra reikalinga (pvz., vietoj + 6° C temperatūros, šaldytuvui nustatyta 0,6° C temperatūra).

Tokie atvejai siuntai gali labai pakenkti.

Be žmogiškų klaidų, “Kreiss” taip pat sugebėjo išspręsti ir daugybę kitų problemų, susijusių su šaldytuvo sugadinimo klaidomis važiuojant. Dabar paprasti vairuotojo atliekami remonto darbai yra galimi dėl to, kad biuro technikas turi galimybę susipažinti su duomenimis ir gali kreiptis į vairuotoją dėl bet kokių veiksmų, reikalingų sprendžiant problemas.

Trečias sprendimas – temperatūros stebėjimas

Kreiss turi vidinę siuntimo planavimo ir išsiuntimo sistemą, kuria gali nustatyti reikalingus kiekvienos siuntos parametrus. Šie duomenys siunčiami Mapon stebėjimo sistemai ir nustatomi kaip įspėjimai apie laiką. Jei temperatūros arba paleidimo laiko intervalas neviršija nurodyto diapazono, įspėjimas generuojamas ir siunčiamas atgal į Kreiss siuntų valdymo sistemą. Šis sprendimas leidžia visiškai automatizuoti temperatūros stebėjimą.

Be to, Mapon sukūrė galimybę naudotis įspėjamąja sistema apie krovinių atvėsinimą. Yra atvejų, kai krovinys turėtų būti vežamas esant 4° C temperatūrai, tačiau jis nėra atšaldomas iki pakrovimo vietos ir laiko. Jei vairuotojas nustatys 4° C normą ir faktinė krovinio temperatūra bus apie 15° C, šaldytuvas aprūpins skyrių žemesne nei 0° C temperatūra. Tai gali pakenkti kroviniui.

Mapon sistema turi įmontuotą mechanizmą, skirtą įspėjimams apie tai, kada reikalinga palaipsniui mažinti temperatūrą, norint atvėsti krovinį, nepakenkiant jam.

Ketvirtas sprendimas – techninės priežiūros planavimas

Kad techninės priežiūros specialistai galėtų nedelsiant reaguoti ir priimti svarbius sprendimus, refrižeratoriaus įspėjamieji pranešimai siunčiami tiesiogiai į Kreiss vidinę techninės priežiūros planavimo sistemą. Specialistai turi galimybę planuoti techninę priežiūrą savo planavimo sistemoje arba kreiptis į vairuotoją, kad iškilę klausimai nedelsiant būtų sprendžiami. Mapon programinė įranga taip pat turi informacijos apie artimiausius Carrier ir Thermo King aptarnavimo centrus, kas yra labai patogu skubiais atvejais.

Leave a Reply