Avansert telematikk løsning for kjøleaggregater – Studie fra Kreiss

Kreiss – et selskap med hovedkontor i Riga, Latvia og kontorer rundt om i verden – Norge, Russland, Belgia og Kasakhstan – er uten tvil en av de største lasttransportvirksomhetene i Europa, jobber en flåte på rundt 1400 lastebiler og 1700 kjøle-trailere. Men med størrelse kommer visse problemer.

Utfordringen

Å ha en flåte på denne størrelsen og stadig voksende, pålegger oss god oppfølging av forsendelsessporing og temperaturovervåking. Det er også risiko for menneskelig feil.

Ved å distribuere Mapons eksterne kjøledata gjenfinning og integrering prosjekt, Kreiss har oppnådd en klar konkurransefortrinn og sette nye standarder for kjøleprodukt rederier. De har også klart å automatisere mange av de interne prosessene for vedlikehold av reeferenhet og temperatursporing.

Løsning 1: Data for kunder

Tiden da kundene var villige til å vente på forsendelsen med å ankomme og kun å se utskrift av temperaturen fra kjøleenheten er over. Som et innovativt selskap har Kreiss forstått det tidlig. Kundene tilbys en sporingskobling, som inneholder lettforståelige diagrammer for data fra kjøleaggregatet – settpunktstemperaturen, kjøremodus, returluftstemperatur.

Kunder kan følge dataene i sanntid og trenger ikke å analysere lange papirutskrifter for å finne problemer med forsendelsen. Alle data vises i et diagram og dermed kan det enkelt leses.

Live GPS-datasporing av Mapon

Løsning 2: Utfordringer på veien

Ved å sette opp løsningen, har Kreiss vært i stand til å løse en rekke menneskelige feilproblemer på veien også. Noen av de mest utbredte:

  • angir positive tall med negativ (i stedet for drift ved + 6C, blir kjøleren operert ved -6C)
  • mangler eller legger til et feil desimalpunkt (i stedet for drift ved + 6C, blir kjøleren operert ved 0,6C)

Problemer som disse kan lett skade skade forsendelsen.

I tillegg til å korrigere menneskelige feil har Kreiss også vært i stand til å løse et antall problemer med referansefeil under kjøring. Også enkle reparasjoner fra føreren er nå mulig på grunn av at teknikeren fra kontoret har tilgang til data og kan kontakte sjåføren om hvilke trinn som skal utføres for å løse problemet.

Løsning 3: Overvåke temperatur

Kreiss har en intern forsendelsesplanlegging og utsendingsystem, der de kan sette opp nødvendige parametere for hver av forsendelsene. Disse dataene sendes til Mapon-sporingsplattform og konfigureres som tidsbundne varsler. Hvis temperaturen eller kjøremodusen i den tidsbundne sporet ikke er innenfor det angitte området, genereres et varsel og sendes tilbake til Kreiss forsendelsesstyringssystem. Denne løsningen gir fullstendig automatisering når det gjelder temperaturovervåking.

I tillegg har Mapon utviklet et alternativ til å bruke varslingssystem for nedkjøling av last. Det er tilfeller når lasten skal sendes på 4C, men den blir ikke avkjølt til den temperaturen ved lastingspunktet. Hvis føreren setter et sett på 4C og den faktiske lastetemperaturen vil være rundt 15C, vil kjøleren gi forsyningen av rommet med en temperatur under 0C som kan skade lasten.

Mapon-systemet har en innebygd mekanisme for å gi varsler om når du skal senke temperaturen trinnvis for å avkjøle lasten uten å skade den.

Overvåking av lasttemperatur gjør det mulig å opprette varsler

Løsning 4: Velikeholdsplanlegging

Så snart et kjøleaggregat utsender en varselkode, sendes den direkte til Kreiss interne vedlikeholdsplanleggingssystem, hvor kjøleteknikere tar avgjørelsen om hvordan man skal reagere. Enten planlegger de en vedlikeholdsoperasjon i deres planleggingssystem, eller kontakter sjåføren om hvordan han løser problemene med en gang. Mapon-programvare har også informasjon om nærmeste Carrier og Thermo King service sentre, noe som er veldig praktisk i nødstilfeller.

Plassering av nærmeste vedlikeholdstjeneste for å fikse temperaturregulator